zoeken
   
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen13.03.2019

Maandag begonnen we met ons nieuw thema. We keken in een informatief boek over 'ridders en burchten'. Wisten jullie dat er vroeger geen ramen zaten in een kasteel? We kwamen een heleboel nieuwe dingen te weten hoe het er vroeger allemaal aan toe ging... Na de speeltijd mochten de jongens een schild ontwerpen en de meisjes knutselden een prinsessenhoed. In de namiddag mochten we gaan kijken naar het eerste deel van het optreden van het 1ste leerjaar. Alle leerlingen hebben iets voorbereid om aan ons te tonen.

Dinsdag vierden we uitgebreid de verjaardag van Renée, ze bracht lekkere ijsjes mee. We leerden ook een liedje aan van Ridder Roderik. In de namiddag begonnen we met onze ophaalbrug te knutselen. Aangezien we nog geen grote en lange karton hebben, maakten we eerst de schakels voor de 2 kettingen. Na wat meten en rekenen, hopen we snel een grote karton te vinden voor onze ophaalbrug.

Woensdag mochten alle juffen en meesters nu zelf eens achter de schoolbanken zitten en leerden we een heleboel leuke dingen bij omtrent ICT. We hebben al zin om van alles uit te proberen in de klas met de kleuters.

 
 
Grootoudersfeest en Apotheose van Welterusten kleine beer02.03.2019

Donderdag was het eindelijk zo ver, we mochten optreden voor alle grootouders. Onze jongens werden beren en onze meisjes mochten hun slaapkleedje aantrekken. De grootouders waren heel enthousiast over ons optreden. Na het optreden mochten we gezellig aperitieven met onze oma/opa/mamie/papie... In de namiddag mochten we spelen in de hoeken en luisterden we geboeid naar de verschillende weetjes van de beren....

  • Wisten jullie dat beren hun klauwen gebruiken om te klimmen en te graven?
  • Wisten jullie dat beren niet goed zien en niet goed horen, omdat hun ogen en oren zo klein zijn. Maar dat ze wel heel goed kunnen ruiken door hun lange snuit?
  • Wisten jullie dat bruine beren meestal alleen leven? Zo hoeven ze hun eten niet te delen.
  • Wisten jullie dat bruine beren alles eten? Planten, bomen, bessen, zaden, gras, noten, wortels, honing, maar ook insecten en af en toe vangt hij vis en soms jaagt hij op dieren....
  • Wisten jullie dat de winterrust van beren soms wel een half jaar duurt?

Vrijdag maakten we lekkere berenpudding klaar die we mochten versieren met berenkoekjes... zo waren onze maagjes goed gevuld om in de namiddag goed te kunnen dansen op het podium voor alle ouders en sympathisanten. De kleuters waren enthousiast en het publiek ook, we konden ons geen betere start van de vakantie toewensen! Een BEREFIJNE vakantie toegewenst!
 
We schilderen een tafereel uit het verhaal van Welterusten kleine beer27.02.2019

Maandag mochten we op een grote karton grote en kleine beer tekenen, we probeerden deze zo goed mogelijk te schetsen. Daarna mochten we al een deeltje inschilderen. We oefenen terug ons dansje op het podium, dit begint al heel goed te lukken, nu nog hopen dat er niemand ziek valt voor het optreden...

Dinsdag mochten we de achtergrond inschilderen en versieren met sterren. We luisterden naar het Pluk verhaal en waren ook benieuwd naar de avonturen die Renée had beleefd met Jip en Janneke. Na de speeltijd trokken we met de volledige school naar de turnzaal om te luisteren naar wie er verkozen werd. Per klas mochten alle kleuters en leerlingen iemand van hun eigen klas verkiezen omwille van iets wat ze goed hadden gedaan. Bij ons werd Nona verkozen, omdat ze zo lief is voor iedereen. In de namiddag genoten we van het mooie weer buiten. We probeerden beren te schilderen op de krijtborden met water en borstels...niet gemakkelijk als het zo warm is... het water droogt direct op.

Woensdag was het generale repetitie, de volledige school kwam kijken naar ons optreden en het werd goedgekeurd...iedereen was enthousiast, hopelijk donderdag en vrijdag ook! We legden al onze kledij per kleuter klaar in de klas, zodat we er morgen direct kunnen invliegen... In de namiddag trokken we met enkele 2de en 3de kleuters naar de kleuterhappening van Waregem Sport, we genoten van leuke en attractieve bewegingslandschappen.
 
Er zit een gat in mijn emmer22.02.2019

Woensdag waren we heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat van Nona, na 1 vragenronde en 1 tip kon Jerome het uiteindelijk raden...een plopmuts.

We mochten onze voorwerpen tonen rond onze nieuwe letter B van Beer.

We luisterden naar verhaaltjes met onze knuffelbeer, super gezellig. Zo luisterden we naar het verhaal van 'Er zit een gat in mijn emmer'.... Beer had een probleem hij wilde onze nieuwe plantjes water geven, maar er zat een gat in zijn emmer. Wie kon er nu een oplossing bedenken? Wie kan het gat stoppen?

Dichtkleven met plaklint, dichtmaken met papier, een deksel van plastic bevestigen met kleefband...tot er uiteindelijk iemand zei om een plastic zakje te gebruiken. We probeerden de plastic zak aan de buitenkant te bevestigen.... we deden de test...maar telkens kwam er terug water door... tot Jerome naar de vuilnisbak keek... er zit ook een gat aan de onderkant van de vuilnisbak en de vuilniszak zit aan de binnenkant.... we probeerden het uit en uiteindelijk lukte het...het water bleef zitten in de emmer. Zo konden we onze nieuwe plantjes water geven. Op vrijdag was er ook brugklas, ze maakten een carnavalsmasker. Iedere dag oefenden we druk verder aan ons dansje op het podium. We sloten af met het spelen in de hoeken.
 
Start van het thema Welterusten kleine beer20.02.2019

Maandag begonnen we aan ons kleuterproject 'Welterusten kleine beer'. We luisterden geboeid naar het mooie verhaal. Daarna gingen we aan de slag aan de knutseltafel om onze accessoires te knutselen voor het optreden. In de namiddag mochten we met ons stembriefje naar de stembus voor de complimentendag . Iedere kleuter mocht stemmen voor: 'Wie verdient een dikke duim?'. Woensdag mochten we kijken naar het toneeltje van de juffen. We oefenden ook al onze danspasjes in voor het optreden van volgende week.
 
Verjaardag Nona en het is feest in de straat van Kaat14.02.2019

Vandaag was een echte feestdag in onze klas...Valentijn, de verjaardag van Nona en we sloten af met een feest in de straat van Kaat. Eerst mochten we gaan zwemmen, dank aan Marie en Jerome voor de foto's.

In de voormiddag mochten we lekker smullen van de lekkeren cupcakes van Nona haar verjaardag.

In de namiddag genoten we van het buiten spelen onder een stralende zon. Bij een feest horen ook cadeautjes. We mochten muzikale pak spelen en verschillende dieren uitbeelden. Naast het zingen en dansen mochten we genieten van een lekker hapje en drankje. Zo sloten we feestelijk ons thema af.
 
Liefde is...14.02.2019

Voor alle mensen groot en klein een fijne Valentijn
 
We hebben de schat gevonden14.02.2019

Waar zou Kaat vandaag zijn? Kaat had een schop bij zich. We hielpen haar met graven. Na een tijdje zwoegen hadden we de schat uiteindelijk gevonden! Super nieuwsgierig openden we de schat, er kwamen allemaal kleurrijke sjaaltjes tevoorschijn. We toverden er bloemen mee, we gingen er mee op reis...kortom een boeiend avontuur doorheen Argentinië, Spanje, Zuid-Afrika, Ierland en ten slotte tot Indië.

We keken  ook naar alle voorwerpen met de beginletter F van FEEST en FORMIDABEL...
 
verjaardag juf Eline11.02.2019

Vandaag luisterden we naar de straatgeluiden die Kaat had opgenomen in haar straat. Wij deden net hetzelfde, we trokken de straat op en namen alle geluiden op die we hoorden. We sloten onze ogen en waren versteld van de vele geluiden die je kon horen... Na de speeltijd mochten we lekkere hartenwafeltjes maken voor juf Eline haar verjaardag. Ook juffen worden jarig en dat vierden we volop. Dank je wel voor het leuke verjaardagsfeest lieve vriendjes.
 
Verjaardag van Ranim en de straat van Kaat komt tot leven09.02.2019

Donderdag mochten we eerst turnen met juf Isabelle, ze mochten in groepjes dino's maken met touwen. Na de speeltijd mochten we voor de eerste keer een stukje van ons dansje inoefenen voor het kleuterproject. We sloten af met een blinddoekspelletje 'hoe voel jij je?'. De geblinddoekte kleuter mocht voelen aan het gezicht van de andere kleuter, aan de hand van de expressie mochten ze het juiste gevoel raden...boos, blij, geschrokken, verdrietig,...

Vrijdag vierden we de verjaardag van Ranim, zij wordt 5jaar op zondag, maar we vierden haar verjaardag al in de klas. Ze bracht lekkere koekjes mee als traktaat. Na de speeltijd luisterden we naar Kaat, we hoorden naar een interview die ze maakte met haar buurvrouw. Aan de hand van een micro en dicatafoon mochten we dit eens naspelen, we namen onze stemmen op en verschillende voetstappen.

Net voor de middag mochten we samen met de giraffenklas een hele grote straat tekenen met huizen, bomen,... daarna kwam de straat tot leven en mochten we zelf door de straat wandelen, fietsen, autorijden,... sommige kleuters waren zefs met de step... kortom het was een leuke eerste week met de straat van Kaat. Volgende week meer van dat!
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!