zoeken
   
Slot van het thema30.03.2019

Vrijdag sloten we ons thema af van 'stoere ridders en knappe jonkvrouwen'. We maakten ladders met onze handen en vingers, we vlogen als een vleermuis door het kasteel en we mochten een draak uitbeelden. Daarna tekenden we een kasteel met krullenbol. 4 oudste kikkers mochten naar de brugklas gaan om te luisteren naar een paasverhaal. Net voor de middag mochten we eens gaan knuffelen met de kuikentjes van juf Ann. In de namiddag speelden we buiten in het zonnetje.
 
Ridderfeestje28.03.2019

Donderdag was het uiteindelijk zo ver, na lang aftellen...ons ridderfeestje in de klas. Alle jonkvrouwen hadden een prachtig jurk aan van fluweel. We maakten in de voormiddag lekkere aperitiefbrochettes die we in de namiddag mochten opeten na het bal. Alle jonkvrouwen mochten een dansje wagen met een ridder. Het was een super leuk feestje. Voor het filmpje, klik op deze link: www.youtube.com/watch?v=MaedCady-EQ
 
Schrijfmotoriek op de speelplaats28.03.2019

Woensdag oefenden we allerlei schrijfpatronen in op de speelplaats.
 
Verjaardag Calliste26.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Calliste in de klas. We mochten raden wat er in de geheime doos zat, helaas had Calliste het stiekem verklapt aan Alizée, dus zo werd het snel geraden. Calliste brachte lekkere aperitief mee naar de klas. We werkten verder aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we gaan sporten met juf Isabelle.
 
Verjaardag Calliste26.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Calliste in de klas. We mochten raden wat er in de geheime doos zat. Helaas had Calliste het reeds verklapt aan Alizée. Dus werd het heel snel geraden. Calliste bracht lekkere aperitief mee naar de klas. We werkten verder aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we sporten met juf Isabelle.


Geen foto's gevonden ...
 
verjaardag Charlotte25.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Charlotte. We waren heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat...Renée kon raden wat er in de doos zat...een bal! Fons vertelde voluit over zijn weekend samen met Pluk. Aan de werktafel begonnen we al aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we aanschuiven aan de feesttafel en proefden we van de lekkere snoeptaart.
 
Fotograaf Marie-Lou tijdens het zwemmen24.03.2019

Marie-Lou kon niet meezwemmen, maar mocht de fotograaf zijn. Dit zijn enkele foto's tijdens het zwemmen op donderdag met juf Isabelle.
 
reuzenkastelen maken in groepjes24.03.2019

Vrijdag bekeken we alle voorwerpen rond de nieuwe beginletter R van Ridder, we zongen het liedje van de letter R mee met kapitein Winokio. Na da speeltijd mochten Marie, Marie-Lou, Timo en Adam naar de brugklas. De andere kleuters werden in 4 groepjes verdeeld. Ze kregen de opdracht om een groot kasteel te maken met veel kantelen waarin alle kleuters van dat groepje konden instaan, met krijt op de speelplaats. Sommige verdeelden al echt de taken in groepjes, bij anderen was het heel moeilijk om samen te werken. Daarna gingen we gaan kijken naar elkaars kasteel, we mochten eens vooruit en achteruit stappen (dat was niet evident;-) ) op de lijnen van het kasteel. Ook andere bewegingsvormen kwamen aan bod. We keken daarna welk kasteel het grootste was en welke het kleinste... Hoe konden we dat nu meten??? Met onze eigen voetstappen konden we de omtrek meten. Het kleinste kasteel konden we meten adhv het aantal kleuters die in het kasteel konden. In de namiddag mochten we poseren voor een foto voor het schoolfeest en daarna genoten we van het spelen onder de stralende zon.
 
Steunkousen voor het syndroom van down21.03.2019

Dinsdag schilderden de jongens de ridderhelm in, de meisjes maakten een armbandje met pasta en parels. In de namiddag mocht ik zelf op bezoek in de school van Nyoh, het was een leuk weerzien. Juf Lies nam de klas over en sloot de dag af met een verhaal over een ridder die Fons had meegebracht.

Woensdag werden we echte ridders, we knielden neer als een ridder, hielden ons zwaard vast op de juiste manier en deden leuke beweegoefeningen. Na de speeltijd kwam de fotografe langs van 'Het wekelijks nieuws' voor een artikel 'Wat wil ik later worden'. We namen ook een leuke foto om de lente aan te kondigen op onze facebookpagina. Tobias poseerde met plezier, want zijn talent is tuinieren.

Donderdag kwamen we binnen in de klas op onze kousen, we keken naar een filmpje over het syndroom van down en hielden een gesprekje over 'anders zijn'. Na het zwemmen speelden we auditieve spelletjes. We zongen het themaliedje van 'Ridder Roderik', er mochten ondertussen 2 vriendjes met blokken een zo hoog mogelijke toren maken gedurende het liedje. Op het einde van het liedje keken we wie de hoogste toren had gemaakt. In de namiddag werd er verder geknutseld en geschilderd aan de ophaalbrug voor in de klas...nu nog wat laten drogen en dan kunnen we vrijdag de ophaalbrug installeren. Ra ra, wie zijn deze 2 mooi prinsessen achter het masker, kunnen jullie raden? We sloten af met een kort verhaaltje van Myrthe en een rijmverhaaltje over de ridders in het kasteel van Ylias.
 
Nationale Pyjamadag van BEDNET17.03.2019

Donderdag bracht Renée de geheime doos mee, we waren erg benieuwd wat er in de doos zat. Het duurde al niet lang, want het werd al na 2vragen geraden door Luca. De jongens mochten aan de knutseltafel hun ridderhelm uitprikken en de meisjes mochten hun kralenketting spitten. We sloten af met een poppenspel van de koning die geen kroon had.

Vrijdag kwamen we allemaal in pyjama naar de klas, dit om bednet te steunen. Aan de klasdeur werd er een wachtwoord ingefluisterd aan de wachter van ons kasteel. Eerst mochten we even gaan rusten en daarna werden we wakker met ochtendgymnastiek. Daarna keken we naar een filmpje van een kleuter die het programma van bednet volgt. Daarin werd uitgelegd wat bednet precies is. We namen ook een leuke foto die gekoppeld is aan een wedstrijd van Benet, de winnaar met de meeste stemmen kan mooie prijzen winnen voor de klas. Stemmen jullie mee voor de kikkerklas? Dit kan via onderstaande link;

https://pyjamadag.bednet.be/project/18801

Na de speeltijd mochten we gaan kijken naar de optredens van het eerste leerjaar die ze voor ons hadden voorbereid. In de namiddag speelden we in de hoeken. Onze ophaalbrug kreeg al wat meer vorm, er werd hard gewerkt aan de knutseltafel. Op de computer werden de nieuwe spelletjes uitgeprobeerd. Nog 3 keer slapen en dan gaan we op bezoek naar het Gravensteen in Gent!
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!