zoeken
   
Schoolfeest SteBaBelei got s talent05.05.2019

Ondanks de weeromstandigheden gaven de kleuters het beste van zichzelf en daar ben ik ontzettend fier op. Zo scheen het zonnetje weer gauw in mijn hart. Dank je wel om zo mooi te stralen lieve kikkers.
 
Afsluiter van thema BieBaBoerderij05.05.2019

Vrijdag was het generale repetitie voor ons schoolfeest, we mochten alle mooie optredens eens bewonderen van al de getalenteerde kleuters en leerlingen van onze school. Mooi om dit allemaal te zien, wij zelf gaven het allerbeste van onszelf. Net voor de middag maakten we een filmopname van ons themaliedje 'Old Mac Donald had a farm'. In de namiddag mochten we in de hoeken spelen en maakten we alles klaar voor het optreden van morgen.
 
Wat wil ik later worden02.05.2019

Vrijdag stonden we in de krant van West-Vlaanderen met het artikel 'Wat wil ik later worden'. Met dank aan Rita Sabbe voor het nemen van de foto. Ik merk dat ik later heel veel opvolging zal hebben, al die kleuterjuffen in spé!
 
We kijken uit naar het schoolfeest02.05.2019

Maandag begonnen we al dansend de week, want het was internationale dansdag. Dit kwam goed uit, want we zijn volop aan het oefenen voor ons dansje op het schoolfeest. Adam had ook de geheime doos mee en Marie-Lou kon na 2 vragenrondes raden wat er in de doos zat.

Ook aan de werktafel zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het schoolfeest in het thema 'SteBaBeLei 's got talent.

Dinsdag en donderdag mochten we al op het podium oefenen en dit gaf toch al een heel speciaal gevoel. Met juf Isabelle gingen we zwemmen.
 
Verjaardag Adam26.04.2019

Vandaag mochten we terug feest vieren in de kikkerklas. Adam werd in de vakantie 6jaar en dit vierden we vandaag in de klas. Eerst mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Luca... bij de eerste vragenronde kwamen er al heel interessante dingen aan bod; het is niet zacht, het is speelgoed en het is groen... na 1tip kon Myrthe raden wat het was... een groene speelgoeddino.

Daarna zongen we uit volle borst voor Adam zijn verjaardag, hij bracht lekkere snoepen mee die we in de namiddag mochten opeten. Voor de speeltijd luisterden we naar het verhaal 'de 3 kleine wolfjes en het vrezelijke varken. Na de speeltijd werden we verdeeld in groepjes en mochten we per 3 of 4 een huis bouwen voor 3 biggetjes. Konden ze ook schuilen voor de regen? Konden we het huis omver blazen? We mochten het allemaal uittesten, we bouwden erop los en mochten een kijkje nemen naar elkaars huis waarin de 3 biggetjes konden wonen. Net voor de middag mochten we nogmaals ons dansje voor het schoolfeest inoefenen.

Timo, Marie, Adam en Marie-Lou mochten naar de brugklas. In de namiddag genoten we van het buiten spelen.
 
verjaardag Luca25.04.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Luca, hij mocht vandaag 5 kaarsjes uitblazen en we mochten lekkere cake eten. Ons dansje voor het schoolfeest werd goed ingeoefend en we keken naar alle voorwerpen met de letter V.
 
Uitstap naar de kinderboerderij Bokkeslot23.04.2019

Vandaag trokken we samen met de giraffenklas naar de kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. Onder een stralende zon maakten we kennis met het leven op de boerderij. We mochten verschillende dieren voederen, verzorgen, knuffelen,... Adam mocht zelfs een lammetje melk geven met de fles. In de keuken mochten we zelf een pizza maken, eerst het beleg snijden en daarna de deeg kneden. Daarna alles in de oven en bakken maar... Tijdens de middag genoten we van onze zelfgemaakte pizza. In de namiddag mochten we nog enkele dieren verzorgen en deden we een kruiwagenrace, hoe leuk was dat niet... Nog even spelen in de speeltuin en dan was het helaas al tijd om naar huis te gaan. Het was een superleuke dag op de boerderij.
 
flashmob15.04.2019

Vrijdag sloten we af met de flashmob van al onze getallenteerde kleuters en leerlingen van onze school. Voor het filmpje kijk op onze facebookpagina. In de voormiddag knutselden we aan ons paashaasmasker en in de namiddag mochten we als een echte Paashaas naar huis. Aan iedereen; een fijne paasvakantie!
 
Zoektocht naar paaseieren met de Paashaas04.04.2019

Woensdag was het zo ver, de Paashaas kwam op bezoek. Samen gingen we op stap en mochten we plastic eieren rapen, in ruil kregen we een lekkere chocolade beloning.
 
De kip van Alizée kwam op bezoek01.04.2019

Vanmorgen zat de meerderheid van de kleuters goed gemutst in de kring met onze aprilvis. Het onderzoek was inderdaad een aprilgrap, maar we hebben toch eens goed gelachen. Er waren ook enkele vissen aanwezig in onze klas, eentje van papier, eentje van plastic, een knuffelvis en zelfs een vis om op te eten. Dank je wel voor jullie creatieve medewerking... ;-) We begonnen daarna met onze waarneming van de verschillende soorten eieren die we mochten ordenen. Aan ons bord maakten we een woordveld rond pasen. Na de speeltijd keken we naar de kip van Alizée, die kwam voor 1 dagje op bezoek. De liefhebbers mochten haar zelfs eens knuffelen. Daarna gingen we aan de slag aan de werktafel. Eerst mochten we nadenken over hoe we de chocolade konden laten smelten zonder een vuurtje te gebruiken....inderdaad de verwarming. We maakten lekkere kippennestjes met chocolade, ontbijtgranen en M&M's. In de namiddag mochten we proeven van elkaars gerechtje, want ook de vriendjes van juf Pauline en juf Winnie hadden een lekker paasdessertje gemaakt.
 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!