zoeken
   
Tante Netje14.05.2019

Maandag maakten we kennis met 'Tante Netje', een mevrouw in een rood kleedje. Ze houdt van alles wat netjes en proper is. Wanneer ze in haar huisje is, is ze de hele tijd aan het dansen, poetsen, opruimen en zingen. Maar ze is ook heel graag buiten. Ze is gek van de natuur: op planten, bomen en ze houdt van alle diertjes groot en klein. Haar dierenvriendjes noemen haar 'Tante Netje'. Haar vriendjes noemen; Bunnie het Konijn, Rudy de Vis, Poesie de Poes, Bea de Bij en de zonnebloemen Tourni en Sol.

Dinsdag maakten we kennis met Rudy de Vis, hij keek echter niet zo blij want in zijn huis... het water lag er allemaal afval. Hoe kwam dat in het water terecht? Mensen vervuilen het water. Sommige mensen gooien hun afval zomaar in het water. Is afval in het water gooien een goede oplossing? Neen, afval hoort thuis in de vuilnisbak. Vandaag hielpen wij Tante Netje en Rudy om zorg te dragen voor het water. We trokken naar een vijver in de buurt. Was het water proper of vuil? Stonk het water? We raapten afval op rond de vijver, zo helpen wij zorg te dragen voor het water. We luisterden ook naar het verhaaltje 'waar ga je heen drol?'. Een verhaaltje over Stijn die op het wc naar het groot toilet gaat en die op een leuke manier vertelt naar waar de kaka naartoe gaat... vraag het maar eens na bij jullie kleuter.


 
We maken ons mooi zoals mama10.05.2019

Donderdag mochten we elkaar begroeten zoals echte mama's doen, maar dan in het frans. Filou leerde ons hoe we elkaar begroeten en hoe we afscheid nemen van elkaar. We mochten ook elk om beurt ons moederdagliedje zingen voor de hele klas, dit lukt al heel goed. We sloten af met een poppenkast van 'mama kwijt'.

Vrijdag luisterden we naar het verhaal 'mama lief' en mochten we onze eigen mama vergelijken met een personage van het boek. Welke mama heb jij... mama zacht, mama lief, mama zoet, mama vliegensvlug, mama weg, mama triest, mama fantasie, mama mooi, mama serieus, mama onweer, mama zot, mama muziek. Vraag maar eens aan jouw kleuter welke mama jullie zijn. Daarna mochten we allemaal naar het schoonheidsinstituut. Er was een handenmassage, er werd geschminkt, nageltjes werden gelakt en er was zelfs een echte wachtruimte. Het was ook brugklas en ze mochten een leuke activiteit doen rond wegen.

We wensen alle mama's een fijne Moederdag en vergeet niet om het liedje te laten afspelen.


 
Kinderyoga als inleiding voor schrijfmotoriek van krullenbol08.05.2019

Voor de speeltijd maakten we tijd voor kinderyoga. We mochten adhv beweegkaarten de bloem en de zon na doen met heel ons lichaam. We tekenen ook zonnetjes met onze verschillende lichaamsdelen. Laat je kleuter maar eens tonen hoe ze een zonnetje tekenen met hun teen. Na de speeltijd mochten we een bloementuin tekenen op papier voor onze lieve mama.


 
Mama is de liefste07.05.2019

Deze week zijn we gestart met ons nieuw thema. Eerst mochten we voluit vertellen over het schoolfeest. Daarna mocht iedereen de voornaam van mama zeggen en keken we met welke beginletter die begonnen. We schilderden een portret van onze mama en leren volop ons liedje. Hopelijk kunnen de kleuters het nog even geheim houden... Het mama-hoekje was heel populair in de namiddag. Op maandag was het 6graden op 6mei en dinsdag begon de dag met 7graden op 7mei. We zijn nu heel nieuwsgierig of het op 8mei ook 8 graden zal zijn... We tellen ook af naar moederdag, want dan mogen we ons knutselwerkje geven... eerst een goede verstopplaats zoeken. Dinsdag namen we afscheid van juf Lies, want juf Lieve komt vanaf vrijdag terug uit ziekteverlof.


 
Schoolfeest SteBaBelei got s talent05.05.2019

Ondanks de weeromstandigheden gaven de kleuters het beste van zichzelf en daar ben ik ontzettend fier op. Zo scheen het zonnetje weer gauw in mijn hart. Dank je wel om zo mooi te stralen lieve kikkers.


 
Afsluiter van thema BieBaBoerderij05.05.2019

Vrijdag was het generale repetitie voor ons schoolfeest, we mochten alle mooie optredens eens bewonderen van al de getalenteerde kleuters en leerlingen van onze school. Mooi om dit allemaal te zien, wij zelf gaven het allerbeste van onszelf. Net voor de middag maakten we een filmopname van ons themaliedje 'Old Mac Donald had a farm'. In de namiddag mochten we in de hoeken spelen en maakten we alles klaar voor het optreden van morgen.


 
Wat wil ik later worden02.05.2019

Vrijdag stonden we in de krant van West-Vlaanderen met het artikel 'Wat wil ik later worden'. Met dank aan Rita Sabbe voor het nemen van de foto. Ik merk dat ik later heel veel opvolging zal hebben, al die kleuterjuffen in spé!


 
We kijken uit naar het schoolfeest02.05.2019

Maandag begonnen we al dansend de week, want het was internationale dansdag. Dit kwam goed uit, want we zijn volop aan het oefenen voor ons dansje op het schoolfeest. Adam had ook de geheime doos mee en Marie-Lou kon na 2 vragenrondes raden wat er in de doos zat.

Ook aan de werktafel zijn we volop bezig met de voorbereidingen van het schoolfeest in het thema 'SteBaBeLei 's got talent.

Dinsdag en donderdag mochten we al op het podium oefenen en dit gaf toch al een heel speciaal gevoel. Met juf Isabelle gingen we zwemmen.


 
Verjaardag Adam26.04.2019

Vandaag mochten we terug feest vieren in de kikkerklas. Adam werd in de vakantie 6jaar en dit vierden we vandaag in de klas. Eerst mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Luca... bij de eerste vragenronde kwamen er al heel interessante dingen aan bod; het is niet zacht, het is speelgoed en het is groen... na 1tip kon Myrthe raden wat het was... een groene speelgoeddino.

Daarna zongen we uit volle borst voor Adam zijn verjaardag, hij bracht lekkere snoepen mee die we in de namiddag mochten opeten. Voor de speeltijd luisterden we naar het verhaal 'de 3 kleine wolfjes en het vrezelijke varken. Na de speeltijd werden we verdeeld in groepjes en mochten we per 3 of 4 een huis bouwen voor 3 biggetjes. Konden ze ook schuilen voor de regen? Konden we het huis omver blazen? We mochten het allemaal uittesten, we bouwden erop los en mochten een kijkje nemen naar elkaars huis waarin de 3 biggetjes konden wonen. Net voor de middag mochten we nogmaals ons dansje voor het schoolfeest inoefenen.

Timo, Marie, Adam en Marie-Lou mochten naar de brugklas. In de namiddag genoten we van het buiten spelen.


 
verjaardag Luca25.04.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Luca, hij mocht vandaag 5 kaarsjes uitblazen en we mochten lekkere cake eten. Ons dansje voor het schoolfeest werd goed ingeoefend en we keken naar alle voorwerpen met de letter V.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!