zoeken
   
het grote poetsfeest26.05.2019

We sloten het thema van Tante Netje af met het grote poetsfeest. Eerst luisterden we naar het verhaaltje 'Max en de toverstenen'. Daarna werden de taken verdeeld en gingen we allemaal aan de slag... stiften testen, poppenkleertjes sorteren en plooien, stofzuigen, bakjes uitwassen, ramen poetsen, vegen,... het was een echt groot poetsfeest. Geniet van de sfeerbeelden!


 
de letter N heeft mooie beentjes23.05.2019

Donderdag bekeken we de voorwerpen van onze nieuwe themaletter N, we mochten zelfs letter Nootjes proeven. Daarna werden we in 3 groepjes verdeeld en kregen iedereen een opdracht;

1)zoek de letter N in tijdschriften en kranten

2)ga op zoek naar prenten/foto's van voorwerpen met de beginletter N

3)teken zelf dingen met de beginletter N
 
vissenkrakeling23.05.2019

Een vis in het water,

een vis in de lucht.

Hij spartelt en friemelt,

hij blaast en hij zucht!

Een vis in het water,

een vis in de lucht.

Hij is vast voor een haai op de vlucht.

Woensdag oefenden we het schrijfpatroon 'de krakeling' in. Eerst mochten we het patroon voldoende grootmotorisch beleven in de turnzaal. Daarna tekenden we het patroon op papier.
 
Natuurlijk schoon met tante Netje21.05.2019

Maandag kregen we van Tante Netje een zak boordevol afval, ze vroeg ons om deze netjes te sorteren. We bekenen de verschillende soorten afvalcontainers. Want wij sorteren ook op onze school!
 
Tante Netje draagt zorg voor de natuur17.05.2019

Vandaag leerden we samen met Tante Netje, Bunnie, Tourni en Sol van, met en in de natuur. We mochten eerst op zoek gaan naar een tak, we bekeken die, we voelden goed, we roken, kortom de tak werd goed onderzocht. We vertelden aan elkaar wat er zo speciaal was aan hun tak. Daarna mochten we in 4 groepjes staan en verzamelden we alle stokken. De ogen mochten even dicht en we probeerden onze eigen stok te herkennen door te voelen. We werkten daarna samen in onze groepjes om iets creatief te maken. Ieder groepje had iets anders; een attractie, een kampvuur, een katapult en een glijbaan.

In de natuur speurden we ook naar bijzondere dingen op de grond door een slurf. Per twee wandelden we en mocht er 1 vriendje door hun mouw naar de grond kijken. Het andere vriendje probeerde te voorkomen dat ze ergens tegen liepen of struikelen. Er werden veel natuurspullen verzameld en in de klas vertelden we waarom dat voor hen iets bijzonder was.

Daarna mochten we een minuutje stil zijn en onze konijnenoren opzetten. We vertelden nadien wat we precies hoorden. In de natuur mochten we een plaatsje zoeken waar we 5min stil konden zitten en luisteren... de kleuters mochten tekenen wat ze hoorden.

4 oudste kikkers mochten naar de brugklas om mee te fietsen met het eerste leerjaar. We proefden ook van de lekkere nootjes die in onze letterbak zaten.
 
Tante Netje draagt zorg voor de lucht16.05.2019

Tante Netje en haar vriendjes dragen zorg voor de lucht. Nu zorg dragen voor de lucht is wel een beetje moeilijker dan zorg dragen voor het water. Lucht zie je immers niet. Lucht kan je niet aanrakan, maar hoe kan je er dan goed voor zorgen? De kleuters bedachten allerlei manier om zorg te dragen voor de lucht... We gaven zoentjes en knuffels, maar dat maakte de lucht helaas niet echt netter en gezonder. Gelukkig had Tante Netje hele goede ideeën om zorg te dragen voor de lucht thuis en in de klas. Tante Netje heeft 3 gouden regels voor de lucht. Misschien kan je het eens navragen bij jullie kleuter. 1) Verluchten, ramen open zetten 2) bomen en plantjes zuiveren ook de lucht 3)zorgen dat er geen viezen of ongezonde (poets-)luchtjes bijkomen. Daarna filosofeerden we over geurtjes  en lucht. Wat zijn geurtjes? Wat vinden jullie een goede of slechte geur? Zou Tante Netje lekker ruiken?...

Donderdag maakten we onze eigen poetsmuziek met het geluidsvierkant. Aan de hand van 14 geluiden maakten we onze eigen poetsmuziek. We sloten af met het verhaaltje van Koning Lollie heeft het warm. Zo denken we ook een beetje na over wat wij kunnen doen aan de klimaatopwarming. We zetten de verwarming wat lager!
 
Tante Netje14.05.2019

Maandag maakten we kennis met 'Tante Netje', een mevrouw in een rood kleedje. Ze houdt van alles wat netjes en proper is. Wanneer ze in haar huisje is, is ze de hele tijd aan het dansen, poetsen, opruimen en zingen. Maar ze is ook heel graag buiten. Ze is gek van de natuur: op planten, bomen en ze houdt van alle diertjes groot en klein. Haar dierenvriendjes noemen haar 'Tante Netje'. Haar vriendjes noemen; Bunnie het Konijn, Rudy de Vis, Poesie de Poes, Bea de Bij en de zonnebloemen Tourni en Sol.

Dinsdag maakten we kennis met Rudy de Vis, hij keek echter niet zo blij want in zijn huis... het water lag er allemaal afval. Hoe kwam dat in het water terecht? Mensen vervuilen het water. Sommige mensen gooien hun afval zomaar in het water. Is afval in het water gooien een goede oplossing? Neen, afval hoort thuis in de vuilnisbak. Vandaag hielpen wij Tante Netje en Rudy om zorg te dragen voor het water. We trokken naar een vijver in de buurt. Was het water proper of vuil? Stonk het water? We raapten afval op rond de vijver, zo helpen wij zorg te dragen voor het water. We luisterden ook naar het verhaaltje 'waar ga je heen drol?'. Een verhaaltje over Stijn die op het wc naar het groot toilet gaat en die op een leuke manier vertelt naar waar de kaka naartoe gaat... vraag het maar eens na bij jullie kleuter.
 
We maken ons mooi zoals mama10.05.2019

Donderdag mochten we elkaar begroeten zoals echte mama's doen, maar dan in het frans. Filou leerde ons hoe we elkaar begroeten en hoe we afscheid nemen van elkaar. We mochten ook elk om beurt ons moederdagliedje zingen voor de hele klas, dit lukt al heel goed. We sloten af met een poppenkast van 'mama kwijt'.

Vrijdag luisterden we naar het verhaal 'mama lief' en mochten we onze eigen mama vergelijken met een personage van het boek. Welke mama heb jij... mama zacht, mama lief, mama zoet, mama vliegensvlug, mama weg, mama triest, mama fantasie, mama mooi, mama serieus, mama onweer, mama zot, mama muziek. Vraag maar eens aan jouw kleuter welke mama jullie zijn. Daarna mochten we allemaal naar het schoonheidsinstituut. Er was een handenmassage, er werd geschminkt, nageltjes werden gelakt en er was zelfs een echte wachtruimte. Het was ook brugklas en ze mochten een leuke activiteit doen rond wegen.

We wensen alle mama's een fijne Moederdag en vergeet niet om het liedje te laten afspelen.
 
Kinderyoga als inleiding voor schrijfmotoriek van krullenbol08.05.2019

Voor de speeltijd maakten we tijd voor kinderyoga. We mochten adhv beweegkaarten de bloem en de zon na doen met heel ons lichaam. We tekenen ook zonnetjes met onze verschillende lichaamsdelen. Laat je kleuter maar eens tonen hoe ze een zonnetje tekenen met hun teen. Na de speeltijd mochten we een bloementuin tekenen op papier voor onze lieve mama.
 
Mama is de liefste07.05.2019

Deze week zijn we gestart met ons nieuw thema. Eerst mochten we voluit vertellen over het schoolfeest. Daarna mocht iedereen de voornaam van mama zeggen en keken we met welke beginletter die begonnen. We schilderden een portret van onze mama en leren volop ons liedje. Hopelijk kunnen de kleuters het nog even geheim houden... Het mama-hoekje was heel populair in de namiddag. Op maandag was het 6graden op 6mei en dinsdag begon de dag met 7graden op 7mei. We zijn nu heel nieuwsgierig of het op 8mei ook 8 graden zal zijn... We tellen ook af naar moederdag, want dan mogen we ons knutselwerkje geven... eerst een goede verstopplaats zoeken. Dinsdag namen we afscheid van juf Lies, want juf Lieve komt vanaf vrijdag terug uit ziekteverlof.
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!