zoeken
   
We hebben de schat gevonden14.02.2019

Waar zou Kaat vandaag zijn? Kaat had een schop bij zich. We hielpen haar met graven. Na een tijdje zwoegen hadden we de schat uiteindelijk gevonden! Super nieuwsgierig openden we de schat, er kwamen allemaal kleurrijke sjaaltjes tevoorschijn. We toverden er bloemen mee, we gingen er mee op reis...kortom een boeiend avontuur doorheen Argentinië, Spanje, Zuid-Afrika, Ierland en ten slotte tot Indië.

We keken  ook naar alle voorwerpen met de beginletter F van FEEST en FORMIDABEL...


 
verjaardag juf Eline11.02.2019

Vandaag luisterden we naar de straatgeluiden die Kaat had opgenomen in haar straat. Wij deden net hetzelfde, we trokken de straat op en namen alle geluiden op die we hoorden. We sloten onze ogen en waren versteld van de vele geluiden die je kon horen... Na de speeltijd mochten we lekkere hartenwafeltjes maken voor juf Eline haar verjaardag. Ook juffen worden jarig en dat vierden we volop. Dank je wel voor het leuke verjaardagsfeest lieve vriendjes.


 
Verjaardag van Ranim en de straat van Kaat komt tot leven09.02.2019

Donderdag mochten we eerst turnen met juf Isabelle, ze mochten in groepjes dino's maken met touwen. Na de speeltijd mochten we voor de eerste keer een stukje van ons dansje inoefenen voor het kleuterproject. We sloten af met een blinddoekspelletje 'hoe voel jij je?'. De geblinddoekte kleuter mocht voelen aan het gezicht van de andere kleuter, aan de hand van de expressie mochten ze het juiste gevoel raden...boos, blij, geschrokken, verdrietig,...

Vrijdag vierden we de verjaardag van Ranim, zij wordt 5jaar op zondag, maar we vierden haar verjaardag al in de klas. Ze bracht lekkere koekjes mee als traktaat. Na de speeltijd luisterden we naar Kaat, we hoorden naar een interview die ze maakte met haar buurvrouw. Aan de hand van een micro en dicatafoon mochten we dit eens naspelen, we namen onze stemmen op en verschillende voetstappen.

Net voor de middag mochten we samen met de giraffenklas een hele grote straat tekenen met huizen, bomen,... daarna kwam de straat tot leven en mochten we zelf door de straat wandelen, fietsen, autorijden,... sommige kleuters waren zefs met de step... kortom het was een leuke eerste week met de straat van Kaat. Volgende week meer van dat!


 
De straat van Kaat - Wie is Kaat en hoe voelt ze zich?06.02.2019

Vanmorgen had Mattiz de geheime doos terug mee. Marie-Lou kon raden na een tip van Charlotte wat er in de doos zat. Daarna haalden we het tapijt tevoorschijn. We keken wat er allemaal opstond. We keken naar de straat van Kaat en beluisterden haar stem. Er mocht ook een kleuter eens kijken of ze thuis was, we fantaseerden even hoe ze eruit zou zien. Daarna bekeken we een levensgrote foto van Kaat. Wie leek er op Kaat van onze klas? Wie was er even groot? Er zaten ook close-up foto's in de tas. We bekeken ze allemaal in groepjes en probeerden het gevoel te benoemen. We imiteerden de expressie op het gezicht van Kaat. Daarna deden we een flitsspel en mochten we verschillende expressies nadoen. Wat een acteertalenten hebben onze kleuters, de foto's spreken voor zich...


 
Verjaardag Mattiz05.02.2019

Maandag werden we beloond met een prachtige hemel 's morgens vroeg. We waren enorm  nieuwsgierig naar ons dino-ei van ijs die boven de verwarming stond. Het dino-ei was volledig gesmolten tot water. Hoe konden we de kleine dino nu bevrijden? Gelukkig vond Marie-Lou de oplossing daarvoor...

Dinsdag vierden we de verjaardag van Mattiz, hij mocht 5kaarsjes uitblazen in de klas. We mochten mooi versierde cupcakes eten met een lekker drankje. Het werd een superheldenfeestje...


 
Geboortekaartje van Pikasaurus02.02.2019

Vrijdag waren we heel erg benieuwd of het water nu ijs was geworden... We mochten terug naar het dak van onze school en Luca mocht de ballon en het bekertje zoeken die onder de sneeuw was bedolven. Alle kleuters waren enorm geboeid dat het water ijs was geworden. Maar nu was de vraag... hoe krijgen we die dino's uit dat bevroren ei? We verzamelden allerlei hulpmaterialen en mochten dit zelf eens uittesten. Gelukkig had de juf nog dino-eieren gemaakt en die haalden we uit de diepvries in school. Er kwamen scharen, priknaalden, verfborstels, stiften, winkelmandjes, schuurpapier,... tevoorschijn om toch maar die dino te bevrijden uit het ijs...1 dino-ei ligt nog op de verwarming, want er gaven ook vriendjes aan dat ijs smelt door de warmte... alleen duurt dit wat langer.

Ook Picasaurus was 's morgens niet te vinden, tot we plots Kikker en Filou wakker maakten, hij lag lekker warm bij hen in bedje... We besloten dus om een huis te maken voor Picasaurus... er werden huizen gemaakt met clics, met duplo en er was zelfs een houten huisje bij. Sommige waren nog niet helemaal klaar, maar daar werken we volgende week verder aan. Net voor de middag mochten we uittesten welk huisje er het meeste geschikt was voor de dino, waar kon hij het meeste bewegen?... We hadden een slaapplaats voor de dino, een tuintje, een zwembad en een huis. We kozen ook een nieuwe zitplaats in de kring.

In de namiddag was er de dinoborrel van Picasaurus samen met de giraffenklas. We mochten dinokoekjes, dinoklauwen eten en een dinodrankje drinken. We zongen, we dansten en keken nog naar het laatste stukje van de film van Luca. Zo sloten we ons thema van de dino's feestelijk af.


 
Hoe bevrijden we de dino's uit de bevroren eieren?02.02.2019

 
Hoe krijgen we een dino in een ei01.02.2019

Woensdag deden we een proefje... Hoe maken we van water ijs? Hoe krijgen we dino's in een ei van ijs? Er kwamen heel veel ideeën... van sneeuw doen in het water... tot ijsblokken toevoegen aan het water... tot er uiteindelijk iemand zei om het water buiten te zetten en nog iemand om het in de diepvries te doen. We trokken naar buiten op het dak van onze school. Vrijdag gaan we kijken wat het resultaat is van onze proef.

Donderdag was het uiteindelijk zo ver onze dino was geboren. Iedereen was heel enthousiast om een naam te kiezen, we overlegden en iedereen stemde voor PIKASAURUS. We wogen hem en mochten hem meten... Hij woog 210 gram en mat 15 centimeter. In de namiddag trokken we naar het toneel in de Schakel.


 
Grote dino's voor kleine speurneuzen week 229.01.2019

Maandag hadden we 2 hongerige dino's in de klas. Ze hadden echter 1 probleem, ze zaten aan elkaar vast gebonden en hadden reuze honger... Wat konden de dino's doen om ervoor te zorgen dat ze allebei konden eten? Bij de ene kleuters was het de wet van de sterkste... bij andere groepjes werkten ze samen en stapten ze samen naar het ene bot en daarna samen naar het andere bot... Wie was er het slimst? Wie vond er de beste oplossing?

Dinsdag mochten we voorwerpen in de klas meten met onze eigen voetstappen en daarna eens met dino-voetstappen. We kwamen tot de conclusie dat we minder dinostappen nodig hadden om iets te meten, ook een beetje logisch van een dinostap is veel groter dan onze eigen voetstap...


 
Grote dino's voor kleine speurneuzen27.01.2019

Wisten jullie dat de grootste dino die ooit op aarde leefde zo'n 40 meter lang was? We deden een schatting...Hoeveel kleuters hebben we nodig voor 40 meter? Daarna deden we de test... We hadden niet genoeg vriendjes in de klas, dus bedachten een nieuw plan, we zetten om de 2 meter een vriendje... zo kwamen we tot 40 meter. Onze kleutergang was precies lang genoeg. Iedereen stond versteld dat dit zo lang was... In de namiddag speelden we in de hoeken.


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!