zoeken
   
Verjaardag Ylias en kunnen voorwerpen vliegen of zweven03.06.2019
Vandaag vierden we de verjaardag van Ylias, hij bracht lekkere popcorn mee voor iedereen. Vanmorgen waren we heel nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat. Na 2 vragenrondes en 3 tips was het uiteindelijk Myrthe en Calliste die kon raden wat het was. De juf wilde eigenlijk ook heel graag een superheld zijn. Maar wat moest ze daarvoor doen? Iedereen gaf veel tips, maar na veel wapperen en rondlopen, lukte het nog steeds niet om te vliegen... We kwamen tot de conclusie dat mensen niet zelf kunnen vliegen zonder hulpmiddelen. Daarna zochten we naar voorwerpen in de klas die konden vliegen... we zochten ook hulpmiddelen om die voorwerpen langer te laten vliegen in de lucht.
 
Papa-verwen-dag29.05.2019
Vandaag was het zo ver, de papa's van onze kleuters werden vandaag verwend met een sportieve dag samen met hun kleuter. Wat was het leuk om de papa's samen met hun kindjes bezig te zien, allemaal supertrotse papa's en kleuters.
 
verjaardag Marie-Lou29.05.2019
Dinsdag vierden we de verjaardag van Marie-Lou, haar papa had lekkere verjaardagscake gemaakt die we zelf mochten versieren. We mochten ook vertellen waarom onze papa zo SUPER is adhv zijn foto en een voorwerp.
 
Mijn superheld heet papa29.05.2019
Maandag zijn we gestart met ons nieuw thema. We keken naar verschillende logo's van superhelden en mochten deze linken met de helden in het echte leven. Daarna begonnen we aan ons vaderdagcadeautje, maar dit moet nog even geheim blijven. We leerden ook een versje aan.
 
het grote poetsfeest26.05.2019
We sloten het thema van Tante Netje af met het grote poetsfeest. Eerst luisterden we naar het verhaaltje 'Max en de toverstenen'. Daarna werden de taken verdeeld en gingen we allemaal aan de slag... stiften testen, poppenkleertjes sorteren en plooien, stofzuigen, bakjes uitwassen, ramen poetsen, vegen,... het was een echt groot poetsfeest. Geniet van de sfeerbeelden!
 
de letter N heeft mooie beentjes23.05.2019

Donderdag bekeken we de voorwerpen van onze nieuwe themaletter N, we mochten zelfs letter Nootjes proeven. Daarna werden we in 3 groepjes verdeeld en kregen iedereen een opdracht;

1)zoek de letter N in tijdschriften en kranten

2)ga op zoek naar prenten/foto's van voorwerpen met de beginletter N

3)teken zelf dingen met de beginletter N


 
vissenkrakeling23.05.2019

Een vis in het water,

een vis in de lucht.

Hij spartelt en friemelt,

hij blaast en hij zucht!

Een vis in het water,

een vis in de lucht.

Hij is vast voor een haai op de vlucht.

Woensdag oefenden we het schrijfpatroon 'de krakeling' in. Eerst mochten we het patroon voldoende grootmotorisch beleven in de turnzaal. Daarna tekenden we het patroon op papier.


 
Natuurlijk schoon met tante Netje21.05.2019

Maandag kregen we van Tante Netje een zak boordevol afval, ze vroeg ons om deze netjes te sorteren. We bekenen de verschillende soorten afvalcontainers. Want wij sorteren ook op onze school!


 
Tante Netje draagt zorg voor de natuur17.05.2019

Vandaag leerden we samen met Tante Netje, Bunnie, Tourni en Sol van, met en in de natuur. We mochten eerst op zoek gaan naar een tak, we bekeken die, we voelden goed, we roken, kortom de tak werd goed onderzocht. We vertelden aan elkaar wat er zo speciaal was aan hun tak. Daarna mochten we in 4 groepjes staan en verzamelden we alle stokken. De ogen mochten even dicht en we probeerden onze eigen stok te herkennen door te voelen. We werkten daarna samen in onze groepjes om iets creatief te maken. Ieder groepje had iets anders; een attractie, een kampvuur, een katapult en een glijbaan.

In de natuur speurden we ook naar bijzondere dingen op de grond door een slurf. Per twee wandelden we en mocht er 1 vriendje door hun mouw naar de grond kijken. Het andere vriendje probeerde te voorkomen dat ze ergens tegen liepen of struikelen. Er werden veel natuurspullen verzameld en in de klas vertelden we waarom dat voor hen iets bijzonder was.

Daarna mochten we een minuutje stil zijn en onze konijnenoren opzetten. We vertelden nadien wat we precies hoorden. In de natuur mochten we een plaatsje zoeken waar we 5min stil konden zitten en luisteren... de kleuters mochten tekenen wat ze hoorden.

4 oudste kikkers mochten naar de brugklas om mee te fietsen met het eerste leerjaar. We proefden ook van de lekkere nootjes die in onze letterbak zaten.


 
Tante Netje draagt zorg voor de lucht16.05.2019

Tante Netje en haar vriendjes dragen zorg voor de lucht. Nu zorg dragen voor de lucht is wel een beetje moeilijker dan zorg dragen voor het water. Lucht zie je immers niet. Lucht kan je niet aanrakan, maar hoe kan je er dan goed voor zorgen? De kleuters bedachten allerlei manier om zorg te dragen voor de lucht... We gaven zoentjes en knuffels, maar dat maakte de lucht helaas niet echt netter en gezonder. Gelukkig had Tante Netje hele goede ideeën om zorg te dragen voor de lucht thuis en in de klas. Tante Netje heeft 3 gouden regels voor de lucht. Misschien kan je het eens navragen bij jullie kleuter. 1) Verluchten, ramen open zetten 2) bomen en plantjes zuiveren ook de lucht 3)zorgen dat er geen viezen of ongezonde (poets-)luchtjes bijkomen. Daarna filosofeerden we over geurtjes  en lucht. Wat zijn geurtjes? Wat vinden jullie een goede of slechte geur? Zou Tante Netje lekker ruiken?...

Donderdag maakten we onze eigen poetsmuziek met het geluidsvierkant. Aan de hand van 14 geluiden maakten we onze eigen poetsmuziek. We sloten af met het verhaaltje van Koning Lollie heeft het warm. Zo denken we ook een beetje na over wat wij kunnen doen aan de klimaatopwarming. We zetten de verwarming wat lager!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!