zoeken
   
reuzenkastelen maken in groepjes24.03.2019

Vrijdag bekeken we alle voorwerpen rond de nieuwe beginletter R van Ridder, we zongen het liedje van de letter R mee met kapitein Winokio. Na da speeltijd mochten Marie, Marie-Lou, Timo en Adam naar de brugklas. De andere kleuters werden in 4 groepjes verdeeld. Ze kregen de opdracht om een groot kasteel te maken met veel kantelen waarin alle kleuters van dat groepje konden instaan, met krijt op de speelplaats. Sommige verdeelden al echt de taken in groepjes, bij anderen was het heel moeilijk om samen te werken. Daarna gingen we gaan kijken naar elkaars kasteel, we mochten eens vooruit en achteruit stappen (dat was niet evident;-) ) op de lijnen van het kasteel. Ook andere bewegingsvormen kwamen aan bod. We keken daarna welk kasteel het grootste was en welke het kleinste... Hoe konden we dat nu meten??? Met onze eigen voetstappen konden we de omtrek meten. Het kleinste kasteel konden we meten adhv het aantal kleuters die in het kasteel konden. In de namiddag mochten we poseren voor een foto voor het schoolfeest en daarna genoten we van het spelen onder de stralende zon.


 
Steunkousen voor het syndroom van down21.03.2019

Dinsdag schilderden de jongens de ridderhelm in, de meisjes maakten een armbandje met pasta en parels. In de namiddag mocht ik zelf op bezoek in de school van Nyoh, het was een leuk weerzien. Juf Lies nam de klas over en sloot de dag af met een verhaal over een ridder die Fons had meegebracht.

Woensdag werden we echte ridders, we knielden neer als een ridder, hielden ons zwaard vast op de juiste manier en deden leuke beweegoefeningen. Na de speeltijd kwam de fotografe langs van 'Het wekelijks nieuws' voor een artikel 'Wat wil ik later worden'. We namen ook een leuke foto om de lente aan te kondigen op onze facebookpagina. Tobias poseerde met plezier, want zijn talent is tuinieren.

Donderdag kwamen we binnen in de klas op onze kousen, we keken naar een filmpje over het syndroom van down en hielden een gesprekje over 'anders zijn'. Na het zwemmen speelden we auditieve spelletjes. We zongen het themaliedje van 'Ridder Roderik', er mochten ondertussen 2 vriendjes met blokken een zo hoog mogelijke toren maken gedurende het liedje. Op het einde van het liedje keken we wie de hoogste toren had gemaakt. In de namiddag werd er verder geknutseld en geschilderd aan de ophaalbrug voor in de klas...nu nog wat laten drogen en dan kunnen we vrijdag de ophaalbrug installeren. Ra ra, wie zijn deze 2 mooi prinsessen achter het masker, kunnen jullie raden? We sloten af met een kort verhaaltje van Myrthe en een rijmverhaaltje over de ridders in het kasteel van Ylias.


 
Nationale Pyjamadag van BEDNET17.03.2019

Donderdag bracht Renée de geheime doos mee, we waren erg benieuwd wat er in de doos zat. Het duurde al niet lang, want het werd al na 2vragen geraden door Luca. De jongens mochten aan de knutseltafel hun ridderhelm uitprikken en de meisjes mochten hun kralenketting spitten. We sloten af met een poppenspel van de koning die geen kroon had.

Vrijdag kwamen we allemaal in pyjama naar de klas, dit om bednet te steunen. Aan de klasdeur werd er een wachtwoord ingefluisterd aan de wachter van ons kasteel. Eerst mochten we even gaan rusten en daarna werden we wakker met ochtendgymnastiek. Daarna keken we naar een filmpje van een kleuter die het programma van bednet volgt. Daarin werd uitgelegd wat bednet precies is. We namen ook een leuke foto die gekoppeld is aan een wedstrijd van Benet, de winnaar met de meeste stemmen kan mooie prijzen winnen voor de klas. Stemmen jullie mee voor de kikkerklas? Dit kan via onderstaande link;

https://pyjamadag.bednet.be/project/18801

Na de speeltijd mochten we gaan kijken naar de optredens van het eerste leerjaar die ze voor ons hadden voorbereid. In de namiddag speelden we in de hoeken. Onze ophaalbrug kreeg al wat meer vorm, er werd hard gewerkt aan de knutseltafel. Op de computer werden de nieuwe spelletjes uitgeprobeerd. Nog 3 keer slapen en dan gaan we op bezoek naar het Gravensteen in Gent!


 
Stoere ridders en knappe jonkvrouwen13.03.2019

Maandag begonnen we met ons nieuw thema. We keken in een informatief boek over 'ridders en burchten'. Wisten jullie dat er vroeger geen ramen zaten in een kasteel? We kwamen een heleboel nieuwe dingen te weten hoe het er vroeger allemaal aan toe ging... Na de speeltijd mochten de jongens een schild ontwerpen en de meisjes knutselden een prinsessenhoed. In de namiddag mochten we gaan kijken naar het eerste deel van het optreden van het 1ste leerjaar. Alle leerlingen hebben iets voorbereid om aan ons te tonen.

Dinsdag vierden we uitgebreid de verjaardag van Renée, ze bracht lekkere ijsjes mee. We leerden ook een liedje aan van Ridder Roderik. In de namiddag begonnen we met onze ophaalbrug te knutselen. Aangezien we nog geen grote en lange karton hebben, maakten we eerst de schakels voor de 2 kettingen. Na wat meten en rekenen, hopen we snel een grote karton te vinden voor onze ophaalbrug.

Woensdag mochten alle juffen en meesters nu zelf eens achter de schoolbanken zitten en leerden we een heleboel leuke dingen bij omtrent ICT. We hebben al zin om van alles uit te proberen in de klas met de kleuters.

 


 
Grootoudersfeest en Apotheose van Welterusten kleine beer02.03.2019

Donderdag was het eindelijk zo ver, we mochten optreden voor alle grootouders. Onze jongens werden beren en onze meisjes mochten hun slaapkleedje aantrekken. De grootouders waren heel enthousiast over ons optreden. Na het optreden mochten we gezellig aperitieven met onze oma/opa/mamie/papie... In de namiddag mochten we spelen in de hoeken en luisterden we geboeid naar de verschillende weetjes van de beren....

  • Wisten jullie dat beren hun klauwen gebruiken om te klimmen en te graven?
  • Wisten jullie dat beren niet goed zien en niet goed horen, omdat hun ogen en oren zo klein zijn. Maar dat ze wel heel goed kunnen ruiken door hun lange snuit?
  • Wisten jullie dat bruine beren meestal alleen leven? Zo hoeven ze hun eten niet te delen.
  • Wisten jullie dat bruine beren alles eten? Planten, bomen, bessen, zaden, gras, noten, wortels, honing, maar ook insecten en af en toe vangt hij vis en soms jaagt hij op dieren....
  • Wisten jullie dat de winterrust van beren soms wel een half jaar duurt?

Vrijdag maakten we lekkere berenpudding klaar die we mochten versieren met berenkoekjes... zo waren onze maagjes goed gevuld om in de namiddag goed te kunnen dansen op het podium voor alle ouders en sympathisanten. De kleuters waren enthousiast en het publiek ook, we konden ons geen betere start van de vakantie toewensen! Een BEREFIJNE vakantie toegewenst!


 
We schilderen een tafereel uit het verhaal van Welterusten kleine beer27.02.2019

Maandag mochten we op een grote karton grote en kleine beer tekenen, we probeerden deze zo goed mogelijk te schetsen. Daarna mochten we al een deeltje inschilderen. We oefenen terug ons dansje op het podium, dit begint al heel goed te lukken, nu nog hopen dat er niemand ziek valt voor het optreden...

Dinsdag mochten we de achtergrond inschilderen en versieren met sterren. We luisterden naar het Pluk verhaal en waren ook benieuwd naar de avonturen die Renée had beleefd met Jip en Janneke. Na de speeltijd trokken we met de volledige school naar de turnzaal om te luisteren naar wie er verkozen werd. Per klas mochten alle kleuters en leerlingen iemand van hun eigen klas verkiezen omwille van iets wat ze goed hadden gedaan. Bij ons werd Nona verkozen, omdat ze zo lief is voor iedereen. In de namiddag genoten we van het mooie weer buiten. We probeerden beren te schilderen op de krijtborden met water en borstels...niet gemakkelijk als het zo warm is... het water droogt direct op.

Woensdag was het generale repetitie, de volledige school kwam kijken naar ons optreden en het werd goedgekeurd...iedereen was enthousiast, hopelijk donderdag en vrijdag ook! We legden al onze kledij per kleuter klaar in de klas, zodat we er morgen direct kunnen invliegen... In de namiddag trokken we met enkele 2de en 3de kleuters naar de kleuterhappening van Waregem Sport, we genoten van leuke en attractieve bewegingslandschappen.


 
Er zit een gat in mijn emmer22.02.2019

Woensdag waren we heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat van Nona, na 1 vragenronde en 1 tip kon Jerome het uiteindelijk raden...een plopmuts.

We mochten onze voorwerpen tonen rond onze nieuwe letter B van Beer.

We luisterden naar verhaaltjes met onze knuffelbeer, super gezellig. Zo luisterden we naar het verhaal van 'Er zit een gat in mijn emmer'.... Beer had een probleem hij wilde onze nieuwe plantjes water geven, maar er zat een gat in zijn emmer. Wie kon er nu een oplossing bedenken? Wie kan het gat stoppen?

Dichtkleven met plaklint, dichtmaken met papier, een deksel van plastic bevestigen met kleefband...tot er uiteindelijk iemand zei om een plastic zakje te gebruiken. We probeerden de plastic zak aan de buitenkant te bevestigen.... we deden de test...maar telkens kwam er terug water door... tot Jerome naar de vuilnisbak keek... er zit ook een gat aan de onderkant van de vuilnisbak en de vuilniszak zit aan de binnenkant.... we probeerden het uit en uiteindelijk lukte het...het water bleef zitten in de emmer. Zo konden we onze nieuwe plantjes water geven. Op vrijdag was er ook brugklas, ze maakten een carnavalsmasker. Iedere dag oefenden we druk verder aan ons dansje op het podium. We sloten af met het spelen in de hoeken.


 
Start van het thema Welterusten kleine beer20.02.2019

Maandag begonnen we aan ons kleuterproject 'Welterusten kleine beer'. We luisterden geboeid naar het mooie verhaal. Daarna gingen we aan de slag aan de knutseltafel om onze accessoires te knutselen voor het optreden. In de namiddag mochten we met ons stembriefje naar de stembus voor de complimentendag . Iedere kleuter mocht stemmen voor: 'Wie verdient een dikke duim?'. Woensdag mochten we kijken naar het toneeltje van de juffen. We oefenden ook al onze danspasjes in voor het optreden van volgende week.


 
Verjaardag Nona en het is feest in de straat van Kaat14.02.2019

Vandaag was een echte feestdag in onze klas...Valentijn, de verjaardag van Nona en we sloten af met een feest in de straat van Kaat. Eerst mochten we gaan zwemmen, dank aan Marie en Jerome voor de foto's.

In de voormiddag mochten we lekker smullen van de lekkeren cupcakes van Nona haar verjaardag.

In de namiddag genoten we van het buiten spelen onder een stralende zon. Bij een feest horen ook cadeautjes. We mochten muzikale pak spelen en verschillende dieren uitbeelden. Naast het zingen en dansen mochten we genieten van een lekker hapje en drankje. Zo sloten we feestelijk ons thema af.


 
Liefde is...14.02.2019

Voor alle mensen groot en klein een fijne Valentijn


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!