zoeken
   
Grote dino's voor kleine speurneuzen week 229.01.2019

Maandag hadden we 2 hongerige dino's in de klas. Ze hadden echter 1 probleem, ze zaten aan elkaar vast gebonden en hadden reuze honger... Wat konden de dino's doen om ervoor te zorgen dat ze allebei konden eten? Bij de ene kleuters was het de wet van de sterkste... bij andere groepjes werkten ze samen en stapten ze samen naar het ene bot en daarna samen naar het andere bot... Wie was er het slimst? Wie vond er de beste oplossing?

Dinsdag mochten we voorwerpen in de klas meten met onze eigen voetstappen en daarna eens met dino-voetstappen. We kwamen tot de conclusie dat we minder dinostappen nodig hadden om iets te meten, ook een beetje logisch van een dinostap is veel groter dan onze eigen voetstap...
 
Sleepover kikker- en giraffenklas en laatste schooldag29.06.2019

Donderdag genoten we van een actieve kindershow aangeboden door Ignace Crombé, daarna maakten we onze slaapplaats klaar. Wat hebben we hier lang naar uitgekeken. We mochten samen naar de film kijken van Pluk van de petteflet, ondertussen genoten we van een verfrissend ijsje. Daarna waren we klaar om samen te gaan slapen, na een knuffel en een zoen van de juf vertrokken we naar dromenland. Vrijdagochtend mochten we dan samen ontbijten, aangeboden door de directeur. We trokken daarna naar de Kernelle en mochten lekker aperitieven om de zomervakantie in te zetten! Bedankt lieve kikkers van me om er een superfantastisch schooljaar van te maken, geniet nu maar ten volle van de vakantie!


 
Diploma-uitreiking derde kleuter26.06.2019

Dinsdag mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Marie, het was Alizée die uiteindelijk kon raden wat er in zat. Woensdag was het uiteindelijk zo ver, onze oudste kikkers en giraffen kregen hun diploma overhandigd van de directeur en kregen een leuk cadeau. We sloten af met een afscheidslied, dans en filmpje. Een mooi herinnering aan onze kleutertijd.


 
Verjaardag van Marie24.06.2019

Vandaag vierden we de laatste verjaardag in de kikkerklas van Marie, ze bracht lekkere ijsjes mee, ideaal met dit zomerse weer. Vanmorgen mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Timo. Ylias kon het uiteindelijk raden na 1 tip wat er precies in de doos zat...een verjaardagskaart.


 
Verjaardag van Timo en frietjesfeest en brugklas21.06.2019

Vandaag was het Timo zijn geluksdag, we vierden vandaag zijn verjaardag in de klas, de oudste kikkers mochten vandaag op bezoek naar het eerste leerjaar EN het was frietjesfeest voor alle kleuters. We sloten af met een heerlijk verfrissend ijsje. De vriendjes van het eerste leerjaar vonden het ook fijn om nog eens een kleuter te mogen zijn.


 
verjaardag Devon20.06.2019

Donderdag vierden we de verjaardag van Devon, hij mocht al in de klas 5kaarsjes uitblazen, maar is pas in de zomervakantie jarig. Hij trakteerde ons met lekkere appelcake. De oudste kikkers mochten in de namiddag al even gaan proeven van het eerste leerjaar en kregen een wenboekje mee naar huis.


 
Fotozoektocht20.06.2019

Woensdag trokken we op fotozoektocht. We kregen van Pluk enkele foto's met huisnummers en mochten die gaan zoeken in de schoolomgeving.


 
Verjaardag Mila14.06.2019

Mila is jarig in de grote vakantie, maar we vierden het vandaag al in de klas. Ze mocht vandaag 5 kaarsjes uitblazen. We mochten lekkere donuts eten en fristi drinken.


 
Groepswerk in de kikkerklas13.06.2019

Vandaag werden we in 3groepjes verdeeld, we kregen de opdracht om samen iets te tekenen over de schoolreis. Eerst mochten we overleggen, herinneringen ophalen en daarna afspreken wie wat ging tekenen. De kleuters groeien echt in het samenwerken!


 
bezoek van de prinses uit Viesvuilland12.06.2019

Vandaag kregen we hoog bezoek van de prinses uit Viesvuilland. Dat was ooit een mooi en proper land, waar de mensen lui werden en hun afval zomaar op de grond begonnen gooien. Het rondzwervende vuil maakte de bomen de dieren van Viesvuilland zo boos, dat ze de koning vroegen om er iets aan te doen. Hij stuurde zijn dochter het land in om naar een oplossing te zoeken. En zo kwam de prinses bij ons terecht... Ze vroeg of wij misschien konden helpen. We probeerden aan de hand van een sorteerrace het land opnieuw proper te maken. We kregen elk een stuk afval en moesten dit in de juiste vuilnisbak werpen nadat we een aantal hindernissen hadden overwonnen. Zo leerden we sorteren. De koning van Viesvuilland feliciteerde ons en maakte ons verder duidelijk hoe dat wonderlijke recycleren werkt en hoe we zelf voor minder afval kunnen zorgen.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!