zoeken
   
flashmob15.04.2019

Vrijdag sloten we af met de flashmob van al onze getallenteerde kleuters en leerlingen van onze school. Voor het filmpje kijk op onze facebookpagina. In de voormiddag knutselden we aan ons paashaasmasker en in de namiddag mochten we als een echte Paashaas naar huis. Aan iedereen; een fijne paasvakantie!


 
Zoektocht naar paaseieren met de Paashaas04.04.2019

Woensdag was het zo ver, de Paashaas kwam op bezoek. Samen gingen we op stap en mochten we plastic eieren rapen, in ruil kregen we een lekkere chocolade beloning.


 
De kip van Alizée kwam op bezoek01.04.2019

Vanmorgen zat de meerderheid van de kleuters goed gemutst in de kring met onze aprilvis. Het onderzoek was inderdaad een aprilgrap, maar we hebben toch eens goed gelachen. Er waren ook enkele vissen aanwezig in onze klas, eentje van papier, eentje van plastic, een knuffelvis en zelfs een vis om op te eten. Dank je wel voor jullie creatieve medewerking... ;-) We begonnen daarna met onze waarneming van de verschillende soorten eieren die we mochten ordenen. Aan ons bord maakten we een woordveld rond pasen. Na de speeltijd keken we naar de kip van Alizée, die kwam voor 1 dagje op bezoek. De liefhebbers mochten haar zelfs eens knuffelen. Daarna gingen we aan de slag aan de werktafel. Eerst mochten we nadenken over hoe we de chocolade konden laten smelten zonder een vuurtje te gebruiken....inderdaad de verwarming. We maakten lekkere kippennestjes met chocolade, ontbijtgranen en M&M's. In de namiddag mochten we proeven van elkaars gerechtje, want ook de vriendjes van juf Pauline en juf Winnie hadden een lekker paasdessertje gemaakt.


 
Slot van het thema30.03.2019

Vrijdag sloten we ons thema af van 'stoere ridders en knappe jonkvrouwen'. We maakten ladders met onze handen en vingers, we vlogen als een vleermuis door het kasteel en we mochten een draak uitbeelden. Daarna tekenden we een kasteel met krullenbol. 4 oudste kikkers mochten naar de brugklas gaan om te luisteren naar een paasverhaal. Net voor de middag mochten we eens gaan knuffelen met de kuikentjes van juf Ann. In de namiddag speelden we buiten in het zonnetje.


 
Ridderfeestje28.03.2019

Donderdag was het uiteindelijk zo ver, na lang aftellen...ons ridderfeestje in de klas. Alle jonkvrouwen hadden een prachtig jurk aan van fluweel. We maakten in de voormiddag lekkere aperitiefbrochettes die we in de namiddag mochten opeten na het bal. Alle jonkvrouwen mochten een dansje wagen met een ridder. Het was een super leuk feestje. Voor het filmpje, klik op deze link: www.youtube.com/watch?v=MaedCady-EQ


 
Schrijfmotoriek op de speelplaats28.03.2019

Woensdag oefenden we allerlei schrijfpatronen in op de speelplaats.


 
Verjaardag Calliste26.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Calliste in de klas. We mochten raden wat er in de geheime doos zat, helaas had Calliste het stiekem verklapt aan Alizée, dus zo werd het snel geraden. Calliste brachte lekkere aperitief mee naar de klas. We werkten verder aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we gaan sporten met juf Isabelle.


 
Verjaardag Calliste26.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Calliste in de klas. We mochten raden wat er in de geheime doos zat. Helaas had Calliste het reeds verklapt aan Alizée. Dus werd het heel snel geraden. Calliste bracht lekkere aperitief mee naar de klas. We werkten verder aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we sporten met juf Isabelle.


Geen foto's gevonden ...
 
verjaardag Charlotte25.03.2019

Vandaag vierden we de verjaardag van Charlotte. We waren heel erg nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat...Renée kon raden wat er in de doos zat...een bal! Fons vertelde voluit over zijn weekend samen met Pluk. Aan de werktafel begonnen we al aan ons paaswerkje. In de namiddag mochten we aanschuiven aan de feesttafel en proefden we van de lekkere snoeptaart.


 
Fotograaf Marie-Lou tijdens het zwemmen24.03.2019

Marie-Lou kon niet meezwemmen, maar mocht de fotograaf zijn. Dit zijn enkele foto's tijdens het zwemmen op donderdag met juf Isabelle.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!