Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
zoeken
   


3kl K3A 3kl K3B
Winnie Claerhout  Eline De Smyter


Dierenplezier op de kinderboerderij15.10.2017
Maandag luisterden we naar een engeltalig liedje van de boerderij, je hebt de kleuters misschien al horen zingen 'Old Mac Donald had a farm', dit kunnen ze ondertussen heel goed meezingen. Tekst en muziek kun je terugvinden op youtube.
We stelden een boer samen met (halve) cirkels in glanspapier.We keken enorm uit naar onze uitstap naar de kinderboerderij en we besproken eens welke dingen we graag nog zouden te weten komen van de kinderboerderij.

In de namiddag speelden we in de hoeken;


Dinsdag was het dan zo ver, met onze laarsen aan trokken we samen naar Bokkeslot. Nogmaals dank aan de (groot)ouders die zorgden voor het vervoer, want zonder jullie zou deze leuke uitstap niet kunnen doorgaan.
We beleefden er enorm leuke dingen; we bakten een pompoenbroodje, keken naar alle dieren, reden mee met de huifkar, we mochten bieten trekken op het land, we mochten ook proeven van de heerlijke tomaten, we maakten de stallen schoon van de boerderij, we lieten de dieren op de weide,...
een dag om niet te vergeten! Meer foto's kunnen jullie zien op onze info-avond; komende dindsdag om 19u30.


Woensdag was er poppenkast, 'Moddertje het varken'. Na de speeltijd werkten we verder aan onze boerderijwerkjes.
Donderdag kregen we bezoek van een kerkuil en een kleine Arend, ze voelden zich zo thuis in onze kikkerklas, dat ze wel 3maal hun behoefte deden in onze klas ;-) We kwamen heel wat te weten over de dieren; wat ze eten, waar ze leven, we keken naar echte BRAAKballen. (Volgens Lea waren het DRAAKballen)

Daarna maakten we ons klaar om naar het zwembad te gaan met juf Isabelle.
We sloten de dag af met het bewegingsverhaal PLONS.

Vrijdag herhaalden we ons Engels liedje en er mochten terug 4 kleuters naar de brugklas, ze maakten leuke teloefeneningen. In de klas werkten we al onze werkjes af van de voorbije week. We luisterden ook naar het verhaaltje van Pluk.
In de namiddag lag er een brief van Hekselien in onze klas. Ze was haar favoriete huisdier CREEPY kwijt, hij was op stap voor de heks om ingrediënten te halen voor in haar heksensoep. Maar hij was nog steeds niet thuis gekomen.... De heks vroeg onze hulp om CREEPY terug te vinden & om de ingrediënten te zoeken die ze nodig had om heerlijke heksensoep te maken.
We vonden uiteindelijk CREEPY in onze tent van de klas.We besloten om Creepy & Hekselien te helpen en gingen op stap op zoek naar de juiste ingrediënten;We vonden reeds eikels, groene en bruine eikenblaadjes. Maar helaas geen kastanjes en dennenappels. Dus wie helpt ons om deze laatste 2 ingrediënten te vinden?

De komende 2 weken werken we rond het thema 'Abracadabra daar zijn de heksen'. Wie thuis materiaal, spelletjes, verkleedkledij heeft rond heksen, mag deze zeker meebrengen.
We maken de kinderen ook duidelijk dat de heksen enkel in de sprookjeswereld en in de verhaaltjes bestaan, niet in de mensenwereld!

Don't forget; dinsdagavond - info-avond 19u30 'Het is fijn als je erbij kan zijn!'

Meer foto's op de website.

 
De Bremer stadsmuzikanten week 208.10.2017
Dinsdag gingen we op uitstap naar het bos, we speelden er allerlei spelletjes. De voormiddag vloog heel snel voorbij, omdat het zo plezant was.

In de namiddag kwam de mama van Emlin met de hond Moby langs.

We sloten de dag muzikaal af. De papa van Jérôme kwam langs om samen met ons liedjes te zingen met zijn gitaar.

Woensdag keken we eerst vooral wat er in de geheime doos zat van Louis. Het was uiteindelijk Michelle die konden raden wat erin zat en Anna-Lucia kon het juiste kleur raden. Het is toch een hele opdracht voor de kleuters om iets geheim te houden. ;-)


We oefenden het toneeltje van het sprookje 'De Bremer Stadsmuzikanten' in. Eerst leerden we de verschillende emoties met ons gezicht en lichaam uit te beelden en daarna verdeelden we de rollen. Jullie kunnen misschien zelf zien welke emoties ze hier allemaal uitbeelden;


Het was niet evident voor sommige om zich serieus te houden, maar de kleuters deden dit al heel goed.
Na de speeltijd mochten we samen met de 2de kleuterklas een bewegingsomloop doen in de turnzaal.
We sloten weeral muzikaal af met de komst van de opa van Lea die op zijn gitaar, banjo en ukulele kwam spelen. We zongen samen een heleboel kinderliedjes.


Donderdag schilderden we verder aan onze dierenpiramide.

Ook het houten stokje voor onze muziekinstrument krijgt een leuke versiering;

En speelden in de verschillende hoeken;

We probeerden ook eens samen zoals in het sprookje een dierenpiramide te maken. In het begin dachten we dat dit makkelijk zou gaan, maar het was niet zo evident.... Het was met vallen en opstaan...


We herhaalden ook ons versje GEKRAAKT.

Vrijdag hadden we terug bezoek in onze klas. De kat van Eveline & Josephine kwam langs met hun papa. Tinkerbell was haar naam.

We werkten ook al onze werkjes af. Er mochten ook weer 4 andere kleuters op bezoek naar het eerste leerjaar. Ze mochten er luisteren naar een herfstverhaaltje.


In de namiddag mochten we ons toneeltje van het sprookje uitspelen voor de giraffenklas. Daarna kwam de broer van Laurens langs met zijn gitaar. We zongen samen enkele kinderliedjes en hij speelden ook een liedje van de piraten. De kleuters werden er heel stil van.
Het was een drukke en heel gevulde week. Nogmaals bedankt aan de ouders voor de bezoekjes met de dieren en de muziekinstrumenten.

We gaan van de sprookjeswereld naar de boerderijwereld. Dinsdag gaan we op bezoek naar de boerderij, dus graag aangepaste kledij die vuil mag worden en vergeet de picknick niet!
Wie thuis spullen heeft rond de boerderij, mag dit gerust meebrengen. We maken er een leuke boerderijweek van.
Groetjes,
de kikkerklas

 
De Bremer stadsmuzikanten29.09.2017
Maandag doken we in de sprookjeswereld, we beleefden in de magische wereld het sprookje 'De Bremer Stadsmuzikanten'

We tekenden aan de knutseltafel een dier uit het sprookje na volgens stappenplan. We konden kiezen uit de ezel, de hond, de poes of de haan.

Aangezien de dieren graag muziek spelen, mochten we ons eigen muziekinstrument maken. Hiervoor maakten we gaatjes in kroonkurkjes. We telden al tot 20!


Maandagnamiddag kwamen er 2 honden op bezoek; Cooper van Marie-Lou en Rocky van Michelle.
Dinsdag mochten we ons getekend sprookjesdier inschilderen met waterverf, dit zorgde voor mooie resultaten.


We leerden ook het versje 'GEKRAAKT' aan. In de namiddag kwam de hond van Vienna langs.


Donderdag mochten we nogmaals naar het sprookje luisteren, maar nu uit de echte dikke sprookjesboek van GRIMM, de kleuters waren muisstil. Daarna gingen we zwemmen met juf Isabelle.
Na het zwemmen schilderden we een houten staafje in voor ons muziekinstrument.

In de namiddag vertrokken we met de bus naar het toneel in de schakel van Waregem. De toneelvoorstelling 'Stekeblind' begon met een brief. Een brief van Egel aan Mol. Dat hij bij haar wil zijn. Samen praten over de dingen, samen thee drinken voor het raam, samen naar buiten kijken, samen schaapjes tellen en samen slapen in één bed. Stekeblind was een verhaal van liefde voor kleuters.Vrijdag vierden we terug feest, deze keer voor Louis. Hij mocht 5kaarsjes uitblazen.


We begonnen de ochtend vrij muzikaal en deden op verschillende manieren dierengeluiden na, we speelden met een muziekogram allerlei spelletjes.
Op een grote affiche schilderden we de dieren van het sprookje volgens de dierenpiramide.
Na de speeltijd mochten er 4 vriendjes van onze klas voor de eerste keer naar de brugklas, het eerste leerjaar. Ze waren heel enthousiast om hun eerste schrijfwerkje te tonen. Volgende week gaan er 4nieuwe vriendjes op bezoek naar het eerste leerjaar.
In de namiddag kwam de hond van Mathis nog even op bezoek.


Daarna aten we heerlijke pannenkoeken voor Louis zijn verjaardag.

We genoten nog even van de laatste zonnestralen buiten.

Meer foto's op de schoolwebsite; onder FOTO's.

!!!Denk eraan maandag geen klas!!!
Dinsdag gaan we in de voormiddag naar het bos, dus graag de laarzen reeds thuis aandoen. En verse schoenen in een plastic zak in de boekentas. Geef ook een stevige plastiekzak mee om herstmaterialen in te verzamelen. Graag ook een koek in de jaszak om makkelijk mee te nemen  naar het bos.

Een fijn verlengd weekend!


 
We vieren de verjaardag van Kikker24.09.2017
Maandag keken we naar alle verjaardagsspullen die de vriendjes hadden meegebracht naar de klas en ook de grote verjaardagskoffer van de juf.
We versierden de klas met al het feestmateriaal, het werd een kleurrijke klas.
In de poppenhoek werd er iedere dag een verjaardagsfeest gevierd, mooi om te zien hoe ze zich inleefden;

In de winkel kochten de vriendjes van de poppenhoek al hun ingrediënten in de winkel om een heerlijke taart te maken;

Na de inkopen en het koken konden de vriendjes aan de mooi versierde feesttafel aanschuiven;

In de ontdekhoek konden de vriendjes zelf ontdekken hoe ze een ballon konden opblazen, uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat de luchtpomp het eenvoudigste was om de ballon op te blazen. Sommige konden al zelf een ballon knopen, wat niet evident is.


Dinsdag schilderden we onze klei-letter K die we maandag boetseerden. We versierden ook een kader rond onze verjaardagsfoto volgens een patroon.

We zongen ook meermaals ons verjaardagsliedje; type in op youtube: Kidz-dj - ik ben jarig
De kids zijn heel enthousiast om mee te zingen en dansen.
In de spelletjeshoek speelden ze hier het kikker vangspelletje;


Woensdag keken we naar de poppenkast, Heksemie werd jarig en iedereen in de poppenkast was dit vergeten. Gelukkig kon snuffeltje iedereen op tijd verwittigen om alsnog voor een cadeautje te zorgen voor de heks.


We werkten aan de tafel en boetseerden het woord KIKKER na met plasticine, eerst worstjes draaien en daarna de letters vormen;


Donderdag speelden we een telspelletje met verjaardagskaarsen. Op de computer speelden ze hier met programma fundels;

In de puzzelhoek werd er druk gepuzzeld;


We genoten nog van het zonnetje en speelden buiten in de namiddag;

Vrijdag was het uiteindelijk zo ver, het grote kikkerfeest, waar de kleuters al een hele week naar uitkeken; 's morgens maakten we een lekkere kikkercake klaar;


Iedereen was enthousiast om mee te helpen, we hebben echte keukenprinsen en - prinsessen! En natuurlijk mochten we ook van dit alles eens proeven; hmmmm


Het resultaat mocht er zijn, we versieren de hele klas en vierden samen met de giraffenklas een groot feest. Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's.

We starten volgende week met het sprookje 'De Bremer stadsmuzikanten'. Wie thuis materiaal liggen heeft, mag dit gerust meebrengen. Er komen al enkele honden en katten op bezoek in de klas, waar we enorm naar uitkijken. Vergeet niet woensdag 27/09 geen school voor de kleuters.

 
mijn vriendjes in de kikkerklas & Kikker is bijna jarig15.09.2017
We zijn druk in de weer met het maken van de verjaardagskronen in de klas, iedereen verlangt naar zijn eigen verjaardagsfeest in de klas.

Ook een verjaardagskalender mag niet ontbreken, zo kunnen we thuis samen aftellen naar de verjaardagen van onze vriendjes in de klas en kijken we uit naar allerlei leuke uitstappen.

Dinsdag was er hoog bezoek in onze klas. Simon bracht een kleine pad mee naar de klas, fantastich voor de kleuters om naar te kijken.

We lieten de pad in de namiddag terug vrij in de natuur, waar hij natuulijk thuis hoort. De kleuters wezen de pad de juiste weg.
We speelden ook in de hoeken;
Woensdag kwam de fotograaf langs voor een klasfoto en individuele foto's van de kleuters. Hieronder het resultaat;


Donderdag zijn we gestart met ons nieuw thema 'Kikker is bijna jarig'. We maakten een woordenweb rond jarig zijn. We gingen ook voor de eerste maal zwemmen met juf Isabelle. Laurens mocht nog niet mee zwemmen en mocht fotograaf zijn van dienst. Hij nam foto's met de kidizoom.

Meer foto's op de schoolwebsite.
Na het zwemmen mochten we per 2 een verjaardagsportret maken op de speelplaats met krijt.

Vrijdag vierden we de eerste verjaardag in onze kikkerklas. Lea mocht 5 kaarsjes uitblazen.

Lea bracht lekkere ijsjes mee naar de klas. We waren allemaal heel nieuwsgierig wat er in de geheime doos zat. Na heel wat raden en enkele tips, kon Emlin raden wat Lea in de geheime doos had gestopt...een playmobiel mannetje

Na de speeltijd mochten we op verjaardagsmuziek een taart tekenen met wasco's. Op de maat van de muziek tekenden we op een groot wit blad. Heel leuk om te doen en ze bezig te zien.


In de namiddag profiteerden we van de zon en speelden we nog even buiten. Luca maakte een vijver met clics, voor de kikkers in de klas. Zodat ze niet zouden uitdrogen ;-)


Met de verjaardagskalender in de hand sloten we een leuke, gevulde week af.

Volgende week tellen we af naar het grote verjaardagsfeest van Kikker en Giraf. Wie nog geen schoendoosdeksel meebracht, gelieve dit maandag mee te brengen.
Fijn weekend!

 
Mijn vriendjes in de kikkerklas08.09.2017
Deze week maakten we kennis met al de kalenders van de kikkerklas. We leerden de liedjes aan van ons dagelijks ritueel, misschien heb je ze al wel stiekem gehoord thuis? ("schudden met de billen, zwaaien met de handen, stampen met de voeten, doe maar mee?")
We maakten verschillende kikkers om onze kleutergang te versieren, heb je het resultaat al gezien vanop de speelplaats? Maandag konden we nog eens buiten spelen en daar genoten we ook van. Hopelijk zijn het niet de laatste zonnestralen. Hier keken we vol bewondering naar een vlinder. Ook al hadden de kleuters graag een kikker gezien, maar we hebben helaas nog geen gevonden.


We maakten ook al kennis met de verschillende hoekjes in de klas en maakten duidelijke afspraken wat kan en niet kan.

een memory van Kikker spelen aan de spelletjestafel


winkelen,...

Maar naast het spelen werd er ook gewerkt natuurlijk;We zijn ook reeds begonnen aan onze verjaardagskalender, die jullie binnenkort meekrijgen naar huis. Daar staan alle activiteiten en verjaardagen in gepland van de kikkerklas. Zo kunnen jullie samen met jullie kleuter aftellen en uitkijken naar leuke activiteiten in de klas.

Deze week kwamen we ook een heleboel te weten over de kikker zelf;
***Wisten jullie dat een kikker tot wel 3 meter ver kan springen? Dus we hebben dit even uitgetest in de klas, wie kan er zo ver springen als een kikker? Helaas niemand kwam voorbij de 3 meter, maar Luca raakte het verst van allemaal.


Meer kikkersprongen kunnen jullie bekijken op de website, onder foto's.

***Wisten jullie dat een klein kikkertje die voor het eerst uit het water komt, slecht zo klein is als de nagel van een dikke duim?


*** Wisten jullie dat de kleinste kikker op de wereld slechts 1 cm klein is?


***Wisten jullie dat de langste kikker ter wereld 1meter lang is?Vraag jullie kleuter maar uit, want vanaf nu weten zij alles over de KIKKER. Wat is het toch fijn om een kikker te zijn? ;-)

Meer foto's op de website, onder FOTO'S.
Volgende week gaan we zwemmen op donderdag en kijken we uit naar vrijdag, want dan is Lea als eerste jarig in onze kikkerklas! We werken nog verder rond 'mijn vriendjes in de kikkerklas'. Fijn weekend!


 
Eerst schooldag in de kikkerklas02.09.2017

De kikkerklas gaat een BRILjant schooljaar tegemoet!
Dit zijn mijn 14 BRILjante kleuters (6stoere jongens en 8lieve meisjes);

Amélie

Simon

Yelena

Anna-Lucia

Eveline

Louis

Lea

Luca

Louis

Laurens

Loïs

Emlin

Leila

Michelle

En niet vergeten onze klaspop KIKKER, hij is helemaal klaar voor een BRILjant schooljaar.
We maakten kennis met de vriendjes in de klas, met Kikker, met de juf. Ons BRILjant schooljaar werd ingezet met een lekkere toost.

We kijken al uit naar volgende week om elkaar nog beter te leren kennen.
Veel kikkergroetjes!
 
Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!