zoeken
   
Alles wat ik voel is echt ! 25.11.2021

De voorbije weken werkten we rond 'onze gevoelens'. Elke dag stond een gevoel in de kijker: blij, boos, bang, verdrietig. Aan de hand van een verhaal over een bepaald gevoel, begonnen we onze dag en beelden we dit gevoel dan ook uit. We vertelden ook wanneer we eens blij, boos, bang of verdrietig waren. We maakten een gevoelsmeter en gebruikten hiervoor bij ieder gevoel een andere techniek.
Haal jullie 'gevoelens' maar boven bij het bekijken van onze gevoel foto's...


 
Talentvol achter de camera15.11.2021

Vandaag mochten we met de Ipad emotiefoto’s nemen in de klas. De kleuters waren zeer enthousiast en de foto’s leverden vaak verrassende beelden op vanuit het perspectief van de kleuter. Wat een fotograaf talenten hebben wij in de kikkerklas!


 
Sprookje : Pinokkio04.11.2021

De voorbije twee weken gingen we van start met het thema: ‘Pinokkio’.
Om ons helemaal in te leven in ‘Pinokkio’, keken we elke dag naar een stukje uit de tekenfilm. In de klas werden we zelf omgetoverd tot een houten pop, een poppenspeler, Gepetto, Japie Krekel en Figaro. Een heel fijn en boeiend thema!


 
Herfst sfeerbeelden 16.10.2021

De voorbije weken gingen we van start met het thema: ‘Wij gaan naar het kabouterbos’.
In dit thema hebben we het boek: ‘De vier kaboutertjes in de herfst’ uitgewerkt. De kaboutertjes beleefden allerlei avonturen in het bos.


 
Op ontdekkingstocht door het bos11.10.2021

Vandaag zijn we samen met de vriendjes van de 3de kleuterklas op uitstap geweest naar de Gavers in Deerlijk. Daar hebben de kleuters het ‘beestig natuurpad’ kunnen uitvoeren onder begeleiding van een gids. We maakten kennis met de mol, de egel, het lieveheersbeestje, de spin, de slak en de regenworm. Elk dierenvriendje vertelde met grote foto’s over zijn kenmerken en de leefwereld waarin hij leeft. Kleine opdrachtjes en spelletjes zorgen ervoor dat we zelf de wondere wereld van de verschillende dierenvrienden spelenderwijs ontdekten. We hebben dus heel wat bijgeleerd. Er was ook nog wat tijd om het speelplein van de Gavers te verkennen. Het was een super leuke dag!


 
Toon je sport @ school04.10.2021

Ook wij kwamen in sportkledij naar school. We showden onze kledij met daarbij een coole 'sportmove'.


 
Kikker en zijn vriendjes gaan naar de kinderboerderij04.10.2021

De voorbije weken leerden we in de klas over: ‘Kikker en zijn vriendjes gaan naar de kinderboerderij.’ We ontdekten spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij.


 
Bezoek aan de kinderboerderijBokkeslot ! 21.09.2021

Op deze zonnige dag gingen we op bezoek naar de kinderboerderij "Bokkeslot". We verzorgden de dieren, gaven ze eten en maakten hun stalletje terug proper. ’s Middags aten we onze zelfgemaakte en overheerlijke pizza op. Kortom een super leuke dag vol belevingen en dierenplezier !


 
Hoera, Kikker is 4 jaar ! 17.09.2021

Het was deze week vooral een feestweek in de klas want Kikker werd 4 jaar! We hebben heel wat gezongen en gedanst. 
Hoera, Romain is 4 jaar ! 17.09.2021

Hieperdepiep hoera voor Romain! Zij werd 4 jaar! We smulden van super lekker donuts… Dankjewel hoor.


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!