zoeken
   
Ik zie overal vormen.20.03.2022

We ontdekten dat onze wereld vol vormen zit !


 
Kennismakingsbezoek in de bibliotheek van Waregem14.03.2022

Deze voormiddag gingen we met de bus op bezoek naar de bibliotheek van Waregem. De bib was omgetoverd in een boekenbos. We gingen meteen op ontdekkingstocht in het boekenbos door de blaadjessporen te volgen. We leerden op een leuke manier de bib kennen !


 
Kleuterproject: Raad eens hoeveel ik van je hou25.02.2022

De voorbije weken werkten we rond het prachtige boek: Raad eens hoeveel ik van je hou. Zoveel liefde de voorbije weken ! Geniet van onze liefdevolle foto's.


 
Brrr... Op de Noord- en Zuidpool08.02.2022

De voorbije weken werkten we rond het thema: ‘Brrr… Het is winter op de Noord- en Zuidpool’. Een Inuït vertelde ons heel wat over de plaats waar hij woont en hoe anders het daar is. We keken ook eens wat er op de Zuidpool zoal te zien is. Wat een boeiend en leuk thema! Geniet van onze winterse foto's!


 
Kijk wat ik al kan30.01.2022

De voorbije weken stonden in het teken van de talenten van je kleuter. Ik heb heel wat zaken bekeken. Ik keek naar wat je kleuter al kan en waaraan je kleuter nog wat moet werken.
Onder het motto: "Van proberen kan je leren" oefenden we de voorbije tijd heel wat dingen.


 
Kerstsfeer in de groene klas. 21.12.2021
 
Kerstfeestje in de kikkerklas. 16.12.2021

Joepie! Wat keken we uit naar het kerstfeest. Verkleed in een kerstfiguur kwamen we vandaag naar de klas. Wauw… Alle kleuters zagen er prachtig uit! Iedereen mocht zijn/haar kerstkledij showen en vertellen waarin hij/zij verkleed was. Daarna was het tijd voor een superleuk klasspel: ‘muzikale pak’. Iedereen mocht één opdracht uitvoeren. Als de opdracht correct werd uitgevoerd, gaven we met z'n allen een groot applaus. Op het einde vonden we natuurlijk iets lekkers in het pak! Kikkersnoepen... Mmm!!! Ook Kikker had een verrassing mee. Hij had een lekker aperitiefje mee om samen met zijn lieve kikkervrienden te klinken op het (bijna) nieuwe jaar!
Onze feestdag sloten we af met enkele ritjes op onze fiets op de grote speelplaats.
Het was alvast een TOP-dag!


 
Sinterklaas en Zwarten Pieten sfeer06.12.2021

De voorbije weken lieten Sinterklaas en Zwarte Piet heel wat kinderhartjes sneller kloppen. Verkleed als Sint of Piet speelden we in de klas. We zwaaiden naar elkaar, gaven handjes en nog zoveel meer... Een boeiend en leuk thema dus...


 
Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten op bezoek in Stebabelei.05.12.2021

Vrijdag 3 december was het een speciale dag! Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen naar onze school. Samen met alle kinderen wachtten we al zingend Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op. Spannend !
Plots kwam er een fietstaxi de speelplaats opgereden. Maar oei, één Zwarte Piet had een lekke band!
In de sportzaal mochten we coronaproof Sinterklaas bezoeken. We vertelden verhalen, zwaaiden en gaven onze tekeningen af. Daarna dansten we voor Sinterklaas en de Zwarte Pieten. We werden beloond met letterkoekjes en kregen cadeautjes. In de klas smulden we van zijn lekkere sinterklaaskoeken en speelden we volop met ons nieuw speelgoed. Een dikke dankjewel hoor lieve Sinterklaas! Tot volgend jaar!


 
Nachtbezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet01.12.2021

Gisteren mochten we onze schoen zetten in de klas! In onze schoen stopten we tekeningen, verlanglijstjes en heel wat lekkers voor Sint, Piet en het paard.
Vol spanning kwamen we vandaag naar onze klas. Zou Sint langsgekomen zijn deze nacht??? Bij het binnenkomen in de gang zagen we meteen een zwart handafdruk. Oh, het is zwarte piet zijn hand riepen de kleuters! Maar we konden nog niet in de klas gaan piepen want het was eerst tijd om onze spieren te gaan losmaken…
Na de sportles konden we eindelijk naar binnen… Maar oei! We kregen onze groene deur niet open! Gelukkig bedachten we snel een oplossing en vonden we de sleutel van onze groene deur. Vol spanning en ongeduld kwamen we binnen… Wat is er hier gebeurd !?! We keken vol verwondering en verbazing naar wat er in onze klas te zien was. We gingen meteen op ontdekkingstocht door de klas. Rommelpiet toch…! De volgende keer als je in onze klas komt spelen, moet je wel opruimen hoor!
Geniet van de enthousiaste en verontwaardigde blikken…


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!