zoeken
   
Kerstsfeer in de groene klas. 21.12.2021
 
Kerstfeestje in de kikkerklas. 16.12.2021

Joepie! Wat keken we uit naar het kerstfeest. Verkleed in een kerstfiguur kwamen we vandaag naar de klas. Wauw… Alle kleuters zagen er prachtig uit! Iedereen mocht zijn/haar kerstkledij showen en vertellen waarin hij/zij verkleed was. Daarna was het tijd voor een superleuk klasspel: ‘muzikale pak’. Iedereen mocht één opdracht uitvoeren. Als de opdracht correct werd uitgevoerd, gaven we met z'n allen een groot applaus. Op het einde vonden we natuurlijk iets lekkers in het pak! Kikkersnoepen... Mmm!!! Ook Kikker had een verrassing mee. Hij had een lekker aperitiefje mee om samen met zijn lieve kikkervrienden te klinken op het (bijna) nieuwe jaar!
Onze feestdag sloten we af met enkele ritjes op onze fiets op de grote speelplaats.
Het was alvast een TOP-dag!


 
Sinterklaas en Zwarten Pieten sfeer06.12.2021

De voorbije weken lieten Sinterklaas en Zwarte Piet heel wat kinderhartjes sneller kloppen. Verkleed als Sint of Piet speelden we in de klas. We zwaaiden naar elkaar, gaven handjes en nog zoveel meer... Een boeiend en leuk thema dus...


 
Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten op bezoek in Stebabelei.05.12.2021

Vrijdag 3 december was het een speciale dag! Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen naar onze school. Samen met alle kinderen wachtten we al zingend Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op. Spannend !
Plots kwam er een fietstaxi de speelplaats opgereden. Maar oei, één Zwarte Piet had een lekke band!
In de sportzaal mochten we coronaproof Sinterklaas bezoeken. We vertelden verhalen, zwaaiden en gaven onze tekeningen af. Daarna dansten we voor Sinterklaas en de Zwarte Pieten. We werden beloond met letterkoekjes en kregen cadeautjes. In de klas smulden we van zijn lekkere sinterklaaskoeken en speelden we volop met ons nieuw speelgoed. Een dikke dankjewel hoor lieve Sinterklaas! Tot volgend jaar!


 
Nachtbezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet01.12.2021

Gisteren mochten we onze schoen zetten in de klas! In onze schoen stopten we tekeningen, verlanglijstjes en heel wat lekkers voor Sint, Piet en het paard.
Vol spanning kwamen we vandaag naar onze klas. Zou Sint langsgekomen zijn deze nacht??? Bij het binnenkomen in de gang zagen we meteen een zwart handafdruk. Oh, het is zwarte piet zijn hand riepen de kleuters! Maar we konden nog niet in de klas gaan piepen want het was eerst tijd om onze spieren te gaan losmaken…
Na de sportles konden we eindelijk naar binnen… Maar oei! We kregen onze groene deur niet open! Gelukkig bedachten we snel een oplossing en vonden we de sleutel van onze groene deur. Vol spanning en ongeduld kwamen we binnen… Wat is er hier gebeurd !?! We keken vol verwondering en verbazing naar wat er in onze klas te zien was. We gingen meteen op ontdekkingstocht door de klas. Rommelpiet toch…! De volgende keer als je in onze klas komt spelen, moet je wel opruimen hoor!
Geniet van de enthousiaste en verontwaardigde blikken…


 
Alles wat ik voel is echt ! 25.11.2021

De voorbije weken werkten we rond 'onze gevoelens'. Elke dag stond een gevoel in de kijker: blij, boos, bang, verdrietig. Aan de hand van een verhaal over een bepaald gevoel, begonnen we onze dag en beelden we dit gevoel dan ook uit. We vertelden ook wanneer we eens blij, boos, bang of verdrietig waren. We maakten een gevoelsmeter en gebruikten hiervoor bij ieder gevoel een andere techniek.
Haal jullie 'gevoelens' maar boven bij het bekijken van onze gevoel foto's...


 
Talentvol achter de camera15.11.2021

Vandaag mochten we met de Ipad emotiefoto’s nemen in de klas. De kleuters waren zeer enthousiast en de foto’s leverden vaak verrassende beelden op vanuit het perspectief van de kleuter. Wat een fotograaf talenten hebben wij in de kikkerklas!


 
Sprookje : Pinokkio04.11.2021

De voorbije twee weken gingen we van start met het thema: ‘Pinokkio’.
Om ons helemaal in te leven in ‘Pinokkio’, keken we elke dag naar een stukje uit de tekenfilm. In de klas werden we zelf omgetoverd tot een houten pop, een poppenspeler, Gepetto, Japie Krekel en Figaro. Een heel fijn en boeiend thema!


 
Herfst sfeerbeelden 16.10.2021

De voorbije weken gingen we van start met het thema: ‘Wij gaan naar het kabouterbos’.
In dit thema hebben we het boek: ‘De vier kaboutertjes in de herfst’ uitgewerkt. De kaboutertjes beleefden allerlei avonturen in het bos.


 
Op ontdekkingstocht door het bos11.10.2021

Vandaag zijn we samen met de vriendjes van de 3de kleuterklas op uitstap geweest naar de Gavers in Deerlijk. Daar hebben de kleuters het ‘beestig natuurpad’ kunnen uitvoeren onder begeleiding van een gids. We maakten kennis met de mol, de egel, het lieveheersbeestje, de spin, de slak en de regenworm. Elk dierenvriendje vertelde met grote foto’s over zijn kenmerken en de leefwereld waarin hij leeft. Kleine opdrachtjes en spelletjes zorgen ervoor dat we zelf de wondere wereld van de verschillende dierenvrienden spelenderwijs ontdekten. We hebben dus heel wat bijgeleerd. Er was ook nog wat tijd om het speelplein van de Gavers te verkennen. Het was een super leuke dag!


 
pag. ...

1

... 

2

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!