zoeken
   
Kabouters in het bos14.10.2022

Maandag gingen we op uitstap naar het bos. We zochten en vonden er kabouters die ons steeds iets nieuwe lieten zien: eikels, kastanjes, bolsters, takken, paddenstoelen,… Hiervan vinden jullie de foto’s onder tijdelijke reportages.
Dinsdag sorteerden we ons herfstmateriaal. Super leuk om te zien hoeveel herfstschatten iedereen had meegebracht! We schilderden ook een paddenstoel en mochten herfstkleuren stempelen met afwasborstels.
Op woensdag kleurden we onze kabouter in volgens een voorbeeld. En maakten we bolletjes van crèpepapier om op onze paddenstoel te kleven.
Op donderdag sorteerden we het herfstmateriaal op papier. We mochten ook kastanjes mikken in de emmers. Niet makkelijk hoor wat het waren nogal wilde kastanjes!
Op vrijdag speelden we spelletjes op de ipads en de touchscreen tv.


 
Kabouters zoeken in het bos!10.10.2022

Vandaag gingen wij kabouters zoeken in het bos. En of we kabouters gevonden hebben? Dat ontdekken jullie hier: http://beveren-leie.be/nieuw/piclist.php


 
Rupsje heeft nog altijd niet genoeg🥝🍊🍓🥝🍌07.10.2022

Maandag konden we genieten van een vrije dag. Dus onze week begon op dinsdag. We zijn meteen gezond gestart en maakten lekker appelsiensap met de appelsienen die de vriendjes meebrachten naar de klas. Het was heerlijk smullen! We mochten ook een gaatje prikken in ons stukke fruit voor de rups. We mochten ook de appeltjes op de zoekplaat zoeken en pootjes knippen voor de rups.
Woensdag deden we krullebol en maakten we een vlinder.
Donderdag speelden we allerlei spelletjes: fruitvliegjesspel. Pas op van de vlieg en meppen maar! Wie krijgt de meeste vliegjes? Bij een ander spel maakten we een rups door te rollen met de dobbelsteen en het juiste stukje te nemen. We stapelden ook appeltjes volgens opdrachtkaarten.
Vrijdag sorteerden we appels volgens grootte op de boom.


 
Bewegen is gezond30.09.2022

We hadden deze morgen allen onze sportoutfit aan en dus kon een bewegingsmoment niet ontbreken. Samen met de kleuters van juf Ann hebben we gedanst op het liedje : bewegen is gezond. Geniet van het resultaat.
 
Rupsje nooit genoeg🐛30.09.2022

Maandag zijn de ons thema gestart met onze uitstap naar de boomgaard. De fotoNs van onze uitstap kwamen reeds online.
Dinsdag zijn we de dag gestart met het maken van appelmoes. Via een stappenplan volgenden we de verschillende stappen voor het maken van de appelmoes. Eerst sneden we de appels in stukken en daarna deden we deze in een pot. We mochten ook nog water en suiker toevoegen en toen moesten de appeltjes een beetje stoven. Later zette we er de mixer in en weed het moes. Daarna moest het beste gedeelte nog komen: het proeven! Mmmm!
We maakten op dinsdag ook een puzzel van een rups volgens een opdrachtkaart. En speelden spelletjes op de iPads en puzzelden aan de tafel.
Woensdag mochten we de puzzel van de rups op papier maken want dat hadden we nu al eens mogen oefenen op dinsdag. We mochten ook een rups spitten met parels.
Donderdag schilderden we ons rupsje nooit genoeg in rood, donker groen en licht groen.
Vrijdag schilderden we een stuk bubbelplastic waarmee we een afdruk mochten maken op een stukje fruit.
Volgende week gaan we nog verder met dit thema. Geniet van het verlengde weekend!


 
Naar de boomgaard26.09.2022

In de boomgaard mochten we ook een tochtje maken met de traktor.
 
Feest voor Uiltje!23.09.2022

Deze feestweek zijn we begonnen met het versieren van een kroon met stickers. We keken goed naar de verschillende kleuren op de kroon en kleefden dezelfde stickers. We speelden in de namiddag in het zand onder een stralend zonnetje. Heerlijk was dat.
Dinsdag mochten we scheuren. Onze handjes werden vogeltjes die graag kusjes geven aan elkaar. Zo leerden wij snippers scheuren die we op een ballon mochten kleven. We maakten ook een cupcake met scheerschuim en verf. Zo kregen wij lekkere chocolade, bananen en aardbeien cupcakes.
Op woensdag deden we een schaduwenspel met ballonnen en we kleefden de juiste ballon op de juiste schaduw. We deden ook de bumba stopdans, standbeeld van kapitein winokio en bas ballon.
Donderdag maakten we een heerlijke taart. Door stroken de meten van groot naar klein kregen we een lekkere taart. We speelden ook nog buiten in de verschillende hoekjes en het speelbos.
Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Het feest waar Uil al zo lang naar uit keek. Hij werd 3 jaar en dat vierden we uitbundig. Daarom bakten we lekkere hartjeswafels omdat we Uil zo graag zien. Uil was helemaal in zijn nopjes toen hij zag dat zoveel kindjes hun beste en mooiste kleren hadden aangetrokken. Hij voelde zich heel vereerd. Nadat de wafeltjes gebakken waren, kon het feest losbarsten. We proefden een lekkere wafel en dansten ons beentjes los. Wat een feest!


 
Jarig in de Uiltjesklas16.09.2022

Maandag zijn we ijverige begonnen met het maken van onze kroon. We schilderden let een rolletje en gaven onze uil een kleurtje. We leerden ook ons verjaardagsliedje zingen. Aan de hand van foto’s leerden we een taart bouwen.
Dinsdag kleefden we stickers op de buik van onze uil en kleefden we ook stickers op ons verjaardagshoedje. We leerden ook een versje over een ballon en mochten de ballon opblazen met een pomp.
Op woensdag deden we krullebol. We bewogen we ballonnen op muziek en mochten later stempelen met ballonnen op het ritme van de muziek. Daarover kunnen jullie hier een filmpje vinden:
https://youtu.be/Y6zBOGQXe70
Donderdag zochten wie verstopt zat onder de confetti. We deden ook een bewegingsmoment met verjaardagshoedjes. We moesten goed kijken naar de prenten en deze op dezelfde plaats op ons lichaam zetten.
Vrijdag mochten we blazen op allerlei zaken. Wat beweegt en wat niet? We mochten ook de kaarsjes uitblazen. We mochten ook met verfdoppers de ballonnen in de juiste kleuren verven. Na de speeltijd was het tijd om te fietsen op de speelplaats met onze eigen fiets.

Volgende week gaan we nog een weekje verder met jarig zijn. Fijn weekend!


 
Spelen in de uiltjesklas09.09.2022

Ziezo, het is een feit! De eerste volle week zit erop! We hebben heel wat gespeeld en gewerkt deze week in de klas.

Maandag mochten we ons symbool kleuren en een blad met knikkertechiek beschilderen.
Dinsdag schilderden we de buik van onze uil en prikten de de ogen en de neus.
Woensdag deden we een spelletje met onze boekentas. We moesten goed kijken naar de prenten en telkens onze boekentas op de juiste plaats leggen of zetten. Daarna maakten we de oefening op papier en mochten we de juiste prenten bij elkaar kleven.
Donderdag vulden we de boekentaskast met boekentassen volgens een voorbeeld.
Vrijdag speelden we een lekker spelletje met koekjes. We moesten koekjes tellen en deze op de juiste boekentas kleven.

Volgende week beginnen we aan onze feestweken want Uiltje is bijna jarig!


 
Eerste schooldag in de Uiltjesklas01.09.2022

Wat hadden wij een fijne eerste schooldag in de uiltjesklas. Alleen maar lachende gezichtjes en heel af en toe eens een traantje dat snel getroost kon worden.
Vandaag mochten we vooral op ontdekking door de klas. We maakten kennis met Uiltje en zongen ons liedje. We hingen ons Uiltje aan de boom en gingen spelen in de hoekjes. We speelden met de plasticine, met de smartmax, boven met de auto’s, met de glijbaan en de computer.
We mochten ook al eens kleuren op een boekentasje en stickers kleven. We luisterden naar een verhaaltje over een uiltje dat zijn mama kwijt was en aten lekkere macaroni. Na de macaroni mochten sommige kindjes een dutje doen.
Deze namiddag genoten we van het heerlijke zonnetje! Tot morgen lieve uiltjes!


 
pag.

1

 ...

2

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!