zoeken
   
Dokter, ik ben ziek!27.01.2023

Maandag deden we een nare ontdekking. Uiltje stond vol met rode stippen en voelde zich helemaal niet goed. Juf belde de dokter en de dokter kwam langs. Het verdict: de windpokken, heel veel rusten, siroop nemen en veel water drinken. Ocharme Uiltje. Gelukkige hebben we veel helpende handen in de klas en vindt Uiltje het stiekem wel leuk om zo verwend te worden hoor.
We mochten zelf ook rode bollen kleven op uiltje. En we gingen op ontdekking in de verschillende hoekjes:
-de doktershoek
- het ziekenhuis
- de waterparels
- pilletjes sorteren
- de watertafel
- nieuwe spullen in de zandtafel.
We kregen op maandag ook bezoek van de mama van Sybe. Zij is verpleegster en kwam ons vertellen hoe we iemand moeten verzorgen.
Dinsdag had Jules zich veel pijn gedaan en kleefden we pleister op elke plek waar Jules pijn had.
Woensdag deden we krullenbol let scheerschuim en tekenden we onszelf in het scheerschuim.
Donderdag telden we pilletjes volgens een doktersvoorschrift en stopten we de pilletjes in een buisje. Dat waren toevallig wel heel lekkere pilletjes dat we achteraf eens mochten proeven. We kregen op donderdag ook bezoek van de mama van Nina. Zij is ook verpleegster en had 2 poppen bij die heel erg ziek waren. Tijd om hen te verzorgen!
Vrijdag mochten we experimenteren met spuitjes. Hoe dat eraan toe ging ontdekken jullie hier:
https://youtu.be/gIaeEYObnK8
Hopelijk voelt Uiltje zich volgende week weer beter!


 
Waaaauw, wij kunnen al zo veel!20.01.2023

Deze week zijn we de week zoals altijd gestart met vertellen over het weekend. Dan mogen wij Uiltje doorgeven. Als Uiltje op onze schoot zit, mogen we vertellen en de andere kinderen mogen luisteren.
Daarna hebben we een model in de ruimte gebouwd. We moesten goed kijken en hetzelfde nabouwen met de juiste blokken. Wat ging dat goed!
Dinsdag mochten we feest vieren want Rinus werd 3 jaar! Hiep hiep hoera! We vingen die dag ook alle muisjes op ons blad met een buis en verf. We speelden spelletjes op de touchscreen tv en de Ipads.
Woensdag haalden we onze beste tekenvaardigheden boven en tekenden we stippen, bollen, strepen en kruisjes. We speelden ook met muziekinstrumenten.
Donderdag ging Juf naar de grote school om zelf weer een beetje bij te leren. Intussen waren de kleuters in de goede handen van Juf Eline. We mochten een oefening maken van allerlei figuren. Maar eentje was helemaal fout. Wie kan de fout vinden?
Vrijdag was het alweer feest in de klas. En wat voor 1? Dubbel feest voor Aline en Annaëlle want zij blazen dit weekend 4 kaarsjes uit! Dikke proficiat hoor! We konden ook weer lekker smullen hoor!
We sloten onze week af met allerlei voorwerpen sorteren bij de juiste pictogram. En dat deden al weer allemaal zo goed!


 
Kijk eens wat ik al kan13.01.2023

Eerst en vooral welkom aan twee nieuwe vriendjes in onze klas, Oona en Stenur. Zij voelen zich al helemaal thuis in onze klas en gingen deze week volop op ontdekking in de verschillende hoekjes. We wensen hen een fijne start van hun schoolcarričre!
Nadat we maandag allemaal eens mochten vertellen wat we allemaal in de vakantie deden, vlogen we er meteen in met een knip en scheurwerkje! Goed gedaan hoor allemaal!
Dinsdag mochten we samen met juf een kindje leren tekenen. We benoemden ook eens onze lichaamsdelen en deden een spelletje met Uil en de glijbaan. We zetten Uil eens op, onder, naast, voor, achter,… de glijbaan. In de namiddag mochten we puzzelen!
Woensdag deden we een tel en kleurenspel. We rolden met de dobbestenen!
Donderdag luisterden we naar een verhaal van ‘Kleine muis zoekt een huis’. We maakten daarna een logische volgorde van een appel die steeds kleiner werd.
Vrijdag mochten we eens telefoneren met Uiltje. En we legden muisjes van groot naar klein.
Fijn weekend allemaal en tot volgende week! En dat zal een beetje een feestweek worden want wij vieren 3 verjaardagen! Joepie!


 
Afsluit van het jaar25.12.2022

De voorbije week hadden wij een hele drukke week voor de voorbereidingen ons musical. Gelukkig hadden wij nog tijd voor een kerstdrink met een hapje en een drankje. We gooiden ook even ons beentjes los ons ons zelf aangevraagde nummertje voor de warmste week.
Ik wens iedereen een vrolijk kerstfeest en een spetterend
2023. Ik zie jullie graag volgend jaar terug!


 
Kerstsfeer in de klas🎄16.12.2022

Na al het harde werk van de voorbije week was het tijd voor een iets rustigere week. We leggen de laatste hand aan ons nieuwjaarswerkje. We maakten op maandag de verpakking voor ons cadeau en mochten stempelen met afwasborsels.
Dinsdag hadden we projectorpret. Projector wat? Ontdek hier wat wij dinsdag deden:
https://youtu.be/HF1rTP12a_E
Woensdag schilderden wij onze kattenoren voor de kerstmusical. En op donderdag kleefden wij rode stickers op ons hulst. Geen hulst zonder rode besjes natuurlijk.
Vrijdag genoten we van een kletsnatte voormiddag in het zwembad. Alleen maar lachende gezichtjes. Bedankt aan de vele begeleiders! Fijn weekend!


 
Gezellig in onze klas09.12.2022

Deze week is al een drukke week geweest. Zoals jullie weten kregen wij maandag hoog bezoek. Sinterklaas en zijn pieten kwamen namelijk op bezoek ik onze school. We mochten een pietenparcours doen in de turnzaal en als beloning kregen we een mooi cadeau. We speelden al heel veel met ons mooie cadeau.
Dinsdag vierden we feest voor Sinterklaas. We zongen liedjes voor hem. We begonnen ook al met een werkje voor de Warmste Week. Maar we verklappen nog niet wat we deden.
Woensdag gingen we dan van start met ons nieuwe thema. Gezellig met Kerst. We versierden onze mooie kerstboom.
Over de rest van de week gaan jullie niet veel foto’s zien. Wij gingen al volop aan de slag voor ons nieuwjaarswerkje. Maar omdat alles nog een verrassing moet blijven geef ik ook hier niet veel prijs. Ik heb wel enkele sfeerbeelden gemaakt van onze nieuwe hoekjes in de klas:
- spelen op het lichtbord
- de kerstboom versieren in de ontdektafel
- kerstbomen versieren met pomponnen en een pincet
- een grote kerstboom op papier inkleuren
- het donker hoekje.

Fijn weekend en tot volgende week!


 
Sinterklaas in onze klas02.12.2022

Maandag maakten we een oefening met stapelpietjes. We kregen een voorbeeld op ons blad en moesten dit voorbeeld namaken met de grote stapelpietjes.
Dinsdag maakten we een piet zwart met houtskool. Onze handen werden ook helemaal zwart zoals de pieten.
We maakten ook een kleuropdracht. We luisterden goed naar wat de juf zei en mochten het juiste figuurtje in het juiste kleur kleuren.
We keken ook naar het poppenspel van de pakjesboot.
Woensdag deden de krullebol op muziek en we maakten de golven van de zee.
Donderdag maakten we de logische volgorde van het verhaal Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot.
Op donderdag hebben we ook ons schoentje klaar gezet. Vol verwachting klopt ons hartje want ja hoor op vrijdag mochten we onze klasdeur openen. En wat zagen we daar? Ontdek het allemaal in het filmpje via deze link: https://youtu.be/3iP8ZyOm6PU
Achteraf mochten we natuurlijk ons buikje vullen met al dat lekkers. De rust keerde terug en daar heb ik ook een filmpje van gemaakt: https://youtube.com/shorts/AgA8D1-nXts?feature=share
We maakten op vrijdag ook chocomelk. Het 6e leerjaar kwam een Sinterklaasverhaaltje vertellen en een spelletje spelen. Wat een fijne week!


 
Sint is in het land!24.11.2022

Deze week zijn we gestart met het thema ‘Dag Sinterklaasje’.
We ontdekten heel wat nieuwe hoekjes in de klas:
- de picknicktafel
- de boekjes om in te knippen
- het huis van Sinterklaas.
- de stoomboot met verkleedkledij
- de staf van Sinterklaas opvullen
- de mijter van Sinterklaas mooi maken
- de baard van Sinterklaas met plasticine maken
- de verteltafel van de pakjesboot van Klaasje Sinterklaasje.
Op maandag maakten we ook een hoofddeksel voor het grote feest voor Sinterklaas.
Dinsdag luisterden we naar het verhaal ‘Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot’. We bekeken de kledij van Sint en Piet en dat mochten we ook allemaal eens passen. We namen ook plaats in de stoomboot. We mochten ook spelletjes spelen op de ipad en de touchscreen tv.
Woensdag leerden een versje van ‘Rommele rommele bom’. Op woensdag krullebolden we met scheerschuim de baard van Sinterklaas. Via deze link kunnen jullie daar een filmpje van zien:
https://youtu.be/HQKWdWweZa0
Donderdag deden we piet na in verschillende houdingen. We kleurden ook een vlagje voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!


 
Sint is in het land!24.11.2022

Deze week zijn we gestart met het thema ‘Dag Sinterklaasje’.
We ontdekten heel wat nieuwe hoekjes in de klas:
- de picknicktafel
- de boekjes om in te knippen
- het huis van Sinterklaas.
- de stoomboot met verkleedkledij
- de staf van Sinterklaas opvullen
- de mijter van Sinterklaas mooi maken
- de baard van Sinterklaas met plasticine maken
Op maandag maakten we ook een hoofddeksel voor het grote feest voor Sinterklaas.
Dinsdag bekeken we de kledij van Sint en Piet en dat mochten we ook allemaal eens passen. We namen ook plaats in de stoomboot. We mochten ook spelletjes spelen op de ipad en de touchscreen tv.
Woensdag krullebolden we met scheerschuim de baard van Sinterklaas. Via deze link kunnen jullie daar een filmpje van zien:
https://youtu.be/HQKWdWweZa0
Donderdag deden we piet na in verschillende houdingen. We kleurden ook een vlagje voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten!
Geen foto's gevonden ...
 
Mijn restaurant in de klas18.11.2022

Deze week was een drukke maar super leuke week. We beleefden heel wat leuke dingen in onze klas. Op maandag speelden we een schaduwenspel. We kleefden alle groentjes op de juiste plaats.
Dinsdag maakten we een collage van een kok: we kleefden de koksvest en het hoofd op: we knipten en kleefden haren. We knipten de koksmuts en kleefden die ook op. Daarna kleefden we nog 2 ogen en tekenden we een mond. En onze kok was klaar!
Woensdag gingen wij op bezoek in restaurant ‘t Leckerke. Jullie kunnen deze fotoNs terug vinden onder tijdelijke reportages.
Op donderdag deden we ritmiek met potten en pannen. Een filmpje kunnen jullie hier terug vinden:
https://youtu.be/NCEDVgMlp9w
We keken naar een verhaaltje van ‘Gat in de haag’. En we speelden het koekjes telspel.
Vrijdag was het dan eindelijk tijd voor de grote openings van ons restaurant. We hadden heel veel helpende handen en zijn die helpende handen enorm dankbaar om dit allemaal mogelijk te maken. Het was een topdag en we hebben allemaal lekker gesmuld van al dat lekkers. De foto’s van ‘Mijn Restaurant’ kunnen jullie onder tijdelijke reportages terug vinden.


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!