zoeken
   
Hartjes, Hartjes, Hartjes❤️❤️❤️25.02.2022

Maandag zijn we de week gestart met het afwerken van onze kaart voor de grootouders. We ochten ook stempelen op de lijn met onze vingers.
Dinsdag maakten we een afdruk van een hartje door de ene kant te schilderen met rode verf. We plooiden het blaadje dicht. Toen we het open deden konden wij precies toveren!
Woensdag mochten we sporten en speelden we een gezelschapsspel.
Donderdag bakten we lekkere hartjeswafels. We volgden een stappenplan.
Vrijdag was het eindelijk zo ver! Ons Hartjesfeest❤️❤️❤️! Waaw, wat was iedereen mooi in thema! Al die mooie rode kindjes en al die hartjes! Zoveel liefde in onze klas. We proefden van een lekkere hartjeswafel terwijl we naar ‘The Masked Singer’ keken. Daarna kon het dansfeest beginnen met hartjes-confetti kanon! Alles erop en eraan dus! Wat hadden we plezier!

Donderdag kregen wij ook bezoek van Charlotte. Zij zal na de vakantie starten in onze klas. Spannend!


 
Raad eens hoeveel ik van je hou?❤️18.02.2022

Maandag zijn we de week gestart met workshops. Via een doorschuifsysteem mochten we elke juf langs om een activiteit te doen. Een top voormiddag! We merkten ook aan de kinderen dat ze heel enthousiast waren.
De foto’s van de workshops kunnen jullie bekijken bij tijdelijke reportages. In de namiddag mochten we nog een klein werkje maken. We stempelden hartjes op een kaart.
Dinsdag schilderden we een hartje rood en kleefden we hartjes op onze kroon.
Woensdag knipten we snippers die we later op het raam mochten kleven. Die kan je nu zien aan onze klas. Het zijn hartjes van snippers.
Donderdag mochten een spelletje spelen aan de werktafel. We moesten goed kijken en nadenken welk konijn onder de confetti zat.
Vrijdag maakten we torens van haasjes.


 
Alle kleuren van de regenboog - Raad eens hoeveel ik van je hou?❤️11.02.2022

We begonnen de week met een vrije dag. Hopelijk konden jullie allemaal een beetje genieten van het verlengde weekend.
Dinsdag gingen we nog even verder in het thema ‘Alle kleuren van de regenboog🌈’. We schilderden een auto volgens voorbeeld.
Woensdag mochten we feest vieren voor Floor. Zij werd 4 jaar! Hiep hiep hoera!
Ook op woensdag toverden we met kleuren. We gaven water de kleur blauw, geel en rood en mochten er achteraf mee experimenteren door de kleuren te mengen. Dolle pret!
Donderdag gingen we van start met onze nieuwe thema. Daarvoor verzamelden we met alle kleuterklassen in de turnzaal voor het toneel. De juffen speelden het verhaal. Er werd aandachtig gekeken en geluisterd. Meer foto’s hiervan kunnen jullie terug vinden bij tijdelijke reportages.
Ook op donderdag begonnen we met het maken van ons hoofddeksel en daarvoor schilderden we een strook rood met een rolletje.
Vrijdag mochten we alweer feest vieren. Deze keer voor Olivia! Zij zal zondag 3 jaar worden en dat vierden wij al in de klas! Gelukkige verjaardag! Ook op vrijdag kregen wij hoog bezoek van een Vlaamse Reus en een konijn. We mochten de konijnen bekijken en zelfs eens strelen. Heel leuk! Op vrijdag speelden we een schaduwenspel met grote Haas en Hazeltje.
Fijn weekend en tot volgende week!


 
3 nieuwe vriendjes in onze klas04.02.2022

Welkom aan Gust, Ellie en Anais


 
Alle kleuren van de regenboog🌈 deel 204.02.2022

Maandag kwamen we allemaal in het geel naar onze klas want het was de gele dag! Wat is geel en schijnt mooi in de lucht? Juist, de zon natuurlijk! Vandaar dat wij een zon geel mochten maken met verfdoppers. Daarna stempelden we op de lijn de zonnestralen van de zon. Ook op maandag vierden we feest voor Noémi want zij was jarig! We zongen en dansten voor het feestvarkentje en aten lekkere cakejes!
Dinsdag was de groene dag dus we kwamen allemaal in het groen. Het eerste waar wij aan denken dat altijd groen is, is gras! Daarom mochten wij knippen op de lijn en het gras opkleven op ons schilderij.
Ook op dinsdag kregen wij 3 nieuwe vriendjes in onze klas: Gust, Anais en Ellie! 3 hele flinke vriendjes die zich al snel thuis voelden in de klas! Welkom!
Woensdag mochten we alle kleuren van de regenboog aantrekken. Waaaw, wij waren chic hoor! Daarom mochten wij op woensdag en donderdag een regenboog schilderen.
Vrijdag was het al weer feest in onze klas. Deze keer vierden we feest voor Ness! Opnieuw mochten we zingen en dansen en zette we de jarige in de bloemetjes!
We mochten op vrijdag ook het juiste voorwerp, ding of dier linken aan het juiste kleur.
Ziezo de week zit er al weer op. Volgende week maandag hebben wij een vrije dag en mogen we eens leuke dingen in ons huisje doen!
Dinsdag en woensdag gaan we nog even verder met alle kleuren van de regenboog!


 
Krullebol: Roeren in de soep28.01.2022

Hier kan je een filmpje bekijken van de activiteit Krullebol in de klas:

https://www.youtube.com/watch?v=PwAPDDxSUIs

https://www.youtube.com/watch?v=B-mQ3_O3lLQ


 
Alle kleuren van de regenboog!🌈28.01.2022

Maandag zijn we de week gestart met verzamelingen maken. We mochten de voorwerpen met dezelfde kleur in dezelfde hoepel leggen of de voorwerpen van dezelfde soort in dezelfde hoepel leggen. We speelden ook spelletjes op de ipads en op de grote tv.
Dinsdag sorteerden we muizen bij de juiste kaas. De grote muis bij de grote kaas en de kleine muis bij de kleine kaas.
Woensdag deden we krullenbol. We mochten roeren in de soep en ronde bewegingen maken. We kregen op woensdag ook al bezoek van Anais. Zij zal op 1 februari in onze klas starten.
Donderdag gingen we van start met ons nieuw thema: Alle kleuren van de regenboog. We kwamen allemaal massaal in het rood naar de klas.
We mochten stempelen met ballonnen op muziek. Op donderdag kwamen er nog 2 vriendjes in onze klas spelen. Gust en Ellie voelden zich al snel thuis in de klas.
Vrijdag kwamen we natuurlijk allemaal in het blauw. We mochten schilderen met een rolletje met verschillende tinten blauw.
Volgende week gaan we verder met ons thema kleuren. En op maandag mogen we allemaal in het geel naar de klas komen, joepie!


 
Kijk eens wat ik al kan!21.01.2022

Deze week hadden we weer heel wat activiteiten op de planning.
Maandag gingen we aan de slag met muziekinstrumenten. We mochten experimenteren met de instrumenten en deze bespelen. Als we alle instrumenten goed beluisterd en bespeeld hadden was het tijd om geblinddoekt te luisteren. De juf bespeelde een instrument en wij mochten raden wat we hoorden.
Ook op maandag luisterden we nog eens naar het verhaal van ‘Kleine muis zoekt een huis’. Daarna kregen we een aantal prenten uit het verhaal die we in de juiste volgorde mochten leggen.
In de namiddag mochten we puzzelen.
Dinsdag hebben we beren geteld. We mochten tellen hoeveel beren we zagen en evenveel stickers kleven.
Woensdag sorteerden we muizen van klein naar groot.
Donderdag kregen we allemaal pictogrammen te zien van speelgoed in onze klas. Wij mochten al het speelgoed bij de juiste pictogrammen sorteren.
Na de speeltijd was het onze beurt voor de grote bewegingsomloop in de turnzaal. Daar mochten we volop klimmen en klauteren op de toestellen. We mochten ook fietsen.
Vrijdag mochten we het foutje zoeken tussen een reeks afbeeldingen. Wat hoort niet in het rijtje en is dus niet juist?
Ook op vrijdag mochten we de week afsluiten met een feest. Noah werd 4 jaar en dat hebben wij goed gevierd in de klas. We zongen en dansten. Noah mocht een gekke ballon opblazen die wel eens durft weg te vliegen. Hij mocht 4 kaarsjes uitblazen. Noah trakteerde met lekkere cake, mmm!


 
Twee nieuwe vriendjes in de Uiltjesklas14.01.2022

We mochten ook 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas. Niene en Atra kwamen op maandag en dinsdag voor het eerst meespelen in de klas. Welkom lieve vriendjes!
Niene is de slak in onze klas en Atra is de poes in onze klas.


 
Kijk eens wat ik al kan!14.01.2022

De eerste week na de lange vakantie mochten we feestend inzetten. Lauranne was namelijk jarig in de kerstvakantie en dat vierden wij op maandag. We zongen en dansten voor het feestvarkentje en Lauranne trakteerde met cake. Dat smaakte wel hoor!
Op maandag mochten we knippen en scheuren. We knipten de stekels van een egel en scheurden het gras. We luisterden ook naar het verhaal van ‘ Kleine muis zoekt een huis’.
Dinsdag bekeken we onszelf eens heel goed. Wat hebben wij allemaal? We mochten dat op papier zetten en onszelf dus eens tekenen.
Woensdag deden we een kleurenspel. Daarvoor moesten we goed luisteren naar juf en alles in het juiste kleur kleuren.
Donderdag mochten we torens maken volgens een opdracht kaart en patronen leggen volgens een opdrachtkaart.
Vrijdag gingen we op muizenjacht. We vingen muizen met een buis en verf. Ook mochten we de ruimtelijke begrippen eens oefenen. We kregen een doosje en een mevrouwtje of meneertje en mochten er van alles mee doen.

Volgende week gaan we nog een weekje verder met ‘Kijk eens wat ik al kan!’.
Prettig weekend!


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!