zoeken
   
Blote-voeten-parcours in dozen20.11.2020

Het was tijd voor het blote-voeten-parcours vandaag. In de bewegingsklas stonden heel wat dozen klaar. Deze waren gevuld met allerlei verschillende dingen. We mochten eerst eens van dichtbij gaan kijken wat er allemaal in de dozen zat. Daarna werden we in groepjes verdeeld en mochten we in groepjes van 4 met onze blote voeten in de dozen stappen.

Eerst moesten we daarvoor natuurlijk onze schoenen en kousen uit doen. Dat was al een karweitje op zich. Met een beetje hulp van de juf lukte het wel.
Eenmaal de schoenen en kousen uit waren konden we beginnen. We voelden met onze voeten. Soms was het hard, soms zacht, soms prikte het een beetje en soms kriebelde het. Maar 1 keer was het ook wel heel nat! De gezichtjes van de kindjes toen ze in de doos met water stapten, waren schitterend!
 
We maken een boot!19.11.2020

Bij het binnen komen in de klas, mochten we deze keer springen over dozen.

In het boek ‘Doos’ maken de kinderen in het verhaal van alles met dozen: een trein, een kasteel, een wasmachine, een poppenkast, een dino,... maar ook een boot. Zo kwamen wij ook op het idee om met al onze dozen een boot te maken. We mochten de dozen schilderen met verschillende materialen. We schilderden de boot rood en de mast geel. Onze boot is bijna klaar. Remi vond dat de boot wel heel hard lijkt op de stoomboot van Sinterklaas!

We deden ook een zelfstandige denkoefening met eierdozen en duploblokjes. We moesten goed kijken en de duploblokjes op dezelfde plaats leggen als op het voorbeeld!

We deden ook nog een luister spelletje: wat zit er in de doos? Goed luisteren en raden maar!

Tot slot luisterden we nog naar het verhaal van Kipper’s speelgoeddoos. 
Wat zit er in de doos?18.11.2020

Vandaag was het de beurt aan onze geheime doos. We brachten een doos mee naar de klas met een geheim voorwerp. Juf legde alles dozen op het tapijt.
We bekeken de dozen één voor één. Welke doos is het? Uit was is ze gemaakt? Karton, papier, metaal, plastic? Dan mochten we eens schudden met de doos. Wat horen we? Daarna mochten we raden; wat zou erin zitten? We mochten ook eens piepeloeren om daarna de doos open te maken en te kijken wat er in zat. Soms was het een auto, soms een vliegtuig, soms nog een doos, soms een balpen of een ballon, soms een speelgoedje,... Maar 1 keer hadden we heel veel geluk: SNOEPJES! Mmm, dankjewel hoor, dat was lekker smullen!

We werkten vandaag ook verder aan onze spelletje. We schilderden een dennenappel en dat zal een uiltje worden om in ons doosje te steken.


 
Dozen, dozen, allemaal dozen!17.11.2020

Dozen, dozen in onze klas! Vandaag mochten we weer op een speciale manier in onze klas komen. Dit keer moesten we niet door de tunnel maar moesten we in dozen stappen.

Vandaag werkten we verder aan het beplakken van ons doosje met stickers.
We maakten ook een dozen-memorie. We mochten in de klas op zoek gaan naar allerlei voorwerpen die in de doosjes zouden passen. We moesten ook steeds zoeken naar 2 dezelfde voorwerpen. We stopten alles in de doosjes. En dan zoeken maar! We zochten steeds naar de doosjes met hetzelfde voorwerp! Super leuk als we hetzelfde konden vinden!

We leerden vandaag ook een leuk kiekeboe versje:
Doosje, doosje, ga eens open,
Want ik kom erin gekropen
De deurtjes doe ik helemaal toe,
Maar als iemand op de bel duwt: ‘dingdong’, roep ik:
KIEKEBOE!

We luisterden ook naar het verhaal DOOS. Wat kunnen we allemaal doen met een doos, vraag het maar eens aan jouw kindje!

Tot slot speelden we een poppenspel met Nellie & Cesar. Nellie had een schoendoos gekregen van mama. Maar Cesar vond die maar niks. Tot ze ontdekten dat er een doos in de doos zat. En nog een doos, en nog een doos,... Cesar begon de dozen nu wel leuk te vinden. Het was een toverdoos, een muziekdoos, een toren,... Amai, super leuk wat je allemaal kan doen met een doos!

Toen we Jules en Uil in hun bedje wilden stoppen, wilden ze niet slapen in hun bed, maar in een doos. We hebben er een lekker gezellig bedje van gemaakt! Slaapwel!


 
Waar is Uil nu?16.11.2020

Vandaag mochten de eindelijk weer van start gaan in de klas. Het was een drukke dag in de Uiltjesklas want vandaag mochten we 3 nieuwe vriendjes verwelkomen. Lia, het zonnetje, Aya, de ballon en Jack-Lewis, het huisje.
Wat een super flinke kindjes. We zorgden ervoor dat ze zich vandaag al een beetje thuis voelden in onze klas.

Maar vandaag waren wij ook onze Uil kwijt. Amai, wij hebben heel veel moeten zoeken want hij was nergens te vinden. Tot we in de bewegingsklas een hele grote doos zagen staan. De kindjes van de Jules klas waren ook hun Jules kwijt. En zij kwamen ook eens kijken in de bewegingsklas. Zij zagen de grote doos ook en we besloten er eens in te kijken. De foto’s van de zoektocht naar Jules & Uil kunnen jullie vinden onder tijdelijke reportages.

Wij hebben een heleboel dozen in de klas. Maar de kleuters mochten eens zoeken naar de allergrootste doos. Eens kijken hoeveel kindjes er in de doos zouden kunnen? Kunnen jullie ze eens tellen?? Het waren er wel 9!

We maken in dit thema ook een gezelschapsspelletje met een doosje en een uiltje. We mochten vandaag al eens proberen om het doosje te versieren met stickers. Sommige kindjes probeerden zelfs al eens een patroontje te volgen, niet makkelijk hoor. Dus we moesten ons wel even concentreren. De volgende dag komen de andere kindjes ook nog aan bod.

Juf had allemaal foto’s van Uil in, op, onder, voor, achter en naast de doos. Wij mochten dat eens na doen door goed te kijken en na te denken. Waaaw, wat konden wij dat al goed!


 
Verjaardag Igor30.10.2020

Vandaag was het feest in onze klas want Igor wordt in de vakantie 3 jaar en dat mochten wij vandaag al vieren! We genoten van lekkere cake!
Dubbel feest want de kinderen werden omgetoverd in een echte beer!
Ik wens jullie allemaal een fijne, deugddoende vakantie. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf.
Ik zie jullie heel graag terug na de vakantie!
 
Beren sorteren27.10.2020

Vandaag mochten we beren sorteren van groot naar klein. Dat deden we eerst met echt knuffelberen en daarna mochten we papieren beren sorteren.
De juffen maakten ook een grote herfst tekening op de speelplaats. De kleuters mochten allerlei herfstschatten gaan zoeken in het speelbos om de herfst tekening mee te versieren.


 
Berenboterham26.10.2020

Vandaag maakten we een berenboterham: we mochten een boterham besmeren met lekkere chocopasta. Daarna moesten we goed kijken naar de foto aan de kast en de bananen op de juiste plaats leggen. We mochten de rozijntjes tellen en ook op de juiste plaats leggen.
Daarna kwam het leukste gedeelte: de berenboterham helemaal op smullen. Het werd super stil en ik hoorde alleen maar smakkende mondjes😊. Met mooie choco-mondjes als gevolg!

We maakten ook nog berenpap. Maar niet zo maar berenpap. We mochten bloem mengen met gele verf en dat allemaal goed roeren. Daarna smeerden we dat op de kom. Zo kregen we berenpap. Goed gelukt hoor!


 
Experimenteren met stokken 23.10.2020

Vandaag mochten we schilderen met de stokken die we hebben meegebracht uit het bos.
De kinderen mochten vrij experimenteren zonder opdracht.
En wat een pret was dat! Sorry voor de vuile snoetjes, haren, kleren en schoenen. Maar de kleuters hebben zich goed geamuseerd!
We maakten ook een spinnenweb voor Marylin de dikke spin met een grote bol wol. We mochten deze naar elkaar gooien en mikken.
Deze namiddag was het super mooi weer en speelden we nog even buiten met onze fiets of step. We mochten ook in het speelbos spelen🤗
Een filmpje over het experimenteren met de stokken kunnen jullie vinden onze facebookgroep: Stedelijke Basisschool Beveren-Leie.


 
Schilderen met stokken23.10.2020

Vandaag mochten we schilderen met de stokken die we hebben meegebracht uit het bos.
De kinderen mochten vrij experimenteren zonder opdracht.
En wat een pret was dat! Sorry voor de vuile snoetjes, haren, kleren en schoenen. Maar de kleuters hebben zich goed geamuseerd!
We maakten ook een spinnenweb voor Marylin de dikke spin met een grote bol wol. We mochten deze naar elkaar gooien en mikken.
Deze namiddag was het super mooi weer en speelden we nog even buiten met onze fiets of step. We mochten ook in het speelbos spelen🤗
Een filmpje over het experimenteren met de stokken kunnen jullie vinden onze facebookgroep: Stedelijke Basisschool Beveren-Leie.

Geen foto's gevonden ...
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!