zoeken
   
De pietemuts04.12.2020

De kindjes die nog een portret van Piet moesten maken, kwamen ook vandaag nog aan bod. We mochten ook de muts van Piet versieren met mooie stickers. Maar goed opgelet, we moesten goed kijken naar de kleuren want we mochten niet zo maar stickers kleven.
We sloten thema Sinterklaas gezellig af met spelen in de hoekjes, sinterklaasliedje en letterkoekjes😊
Volgende week starten we met Kerst!


 
Portret van Piet03.12.2020

We mochten vandaag onze beste schilderkunsten boven halen om een portret te schilderen van Piet. Eerst schilderden we een grote bal, het hoofd van Piet. Daarna schilderden we de ogen, de neus en de mond. Om vervolgens het haar, de muts met de pluim en de kraag te schilderen. Niet makkelijk. Maar we kregen veel hulp van de juf!
We mochten ook knippen in boekjes om ons verlanglijstje te maken. Daarna mochten we alle spulletjes op een blad kleven.
Vandaag stond in het teken van Piet, dus mochten we ook enkele houdingen nabootsen. De kleuters kregen een prent te zien en deden de Piet na. Dat konden we al heel goed.
We sloten de dag af met Pietenyoga. Sommige kleuters werden er heel rustig van!


 
Bezoek van Sinterklaas en pieten / de baard van Sinterklaas02.12.2020

Het was vandaag een speciale dag! Het was eindelijk zo ver! Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op bezoek. Ze kwamen aan met een super leuke auto! Maar oh nee, ze hadden een probleem! Piet Pablo is een echte sloeber en hij had zich verstopt. Ze waren hem kwijt. Sinterklaas vroeg ons om hem te helpen zoeken. Wij moesten met onze klas een super grote toren bouwen. Als wat lukte, kregen we een code. Met die code konden we de kist openen waarin Piet Pablo zich verstopt had. Gelukkig deden wij heel hard ons best en konden we de kist openen en Piet Pablo bevrijden. Hij had het wel naar zijn zin hoor in de kist want hij at al een heleboel koekjes op!
We kregen ook allemaal een koekje van de Sint en een lekkere mandarijn😋

Na ons avontuur met de Sint en zijn Pieten, mochten we in de klas de baard van Sinterklaas maken. Met scheerschuim! Wat een pret!

Meer foto’s van het bezoek van Sinterklaas kunnen jullie vinden onder foto’s: tijdelijke reportages.


 
Schermen in de klas / Pieten aankleedspel01.12.2020

In de klas waren er vandaag heel wat schermen aanwezig. Zo mochten de kleuters kennis maken met de ipads. Hierop staan allerlei spelletjes rond Sinterklaas en zijn pieten. We konden een memorie spelen, een kleurplaat in kleuren, luisteren naar een verhaal,... tegelijk mochten er ook een aantal kindjes een spel spelen op onze vernieuwde computers.
Vandaag mochten we ook het aankleed spel spelen: we mochten draaien aan het rad en toen zagen we een kledingstuk. Dan nog de kleur bepalen door het rollen met de kleurendobbelsteen en Piet was helemaal klaar om Sinterklaas te vergezellen.
Morgen is het eindelijk de grote dag! Dan krijgen we hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten! SPANNEND!


 
De bakpieten bakten speculoos30.11.2020

Deze morgen stonden er ingrediënten op de tafel om iets lekkers te maken. Wat zou dat kunnen zijn? De kleuters zagen het al op het zakje staan, het zijn sinterklaaskoeken (speculoos)! Vraag maar eens aan je kleuter wat we allemaal nodig hebben: een beetje boter, een ei en de bakmix speculoos van aveve.
Eerst moeten we alles mengen, daarna kneden, dan moet het deeg een beetje rusten in de koelkast. Na het rusten mochten de kleuters het deeg uitrollen en een vormpje uit steken. Als vol leerde bakpieten, deden de kleuters het heel goed👍🏻
Daarna gingen de koekjes in de oven. Het begon natuurlijk al heerlijk te ruiken!
In de namiddag proefden we een koekje van onze zelf gebakken speculoos. Alles kleuters waren het er over eens; top!👌🏼 Zeker voor herhaling vatbaar om te doen met mama en papa en helemaal niet moeilijk!


 
Bezoek in onze klas27.11.2020

Deze morgen was het nogal schrikken toen we aan onze klas kwamen. Er stonden vuile handen op onze deur. Misschien zijn die wel van Piet, dacht ik. Nee, de kleuters wisten het zeker. Sint en Piet zijn deze nacht langs geweest. Snel deden we onze jas uit en mochten we binnen eens een kijkje nemen. De pieten hadden wel heel veel plezier gehad in onze klas. Het was een rommeltje hoor!
Voor de reacties van de kleuters kunnen jullie op onderstaande link klikken om het filmpje te bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=JhLV44z_y_E

Volgende week woensdag komt de Sint op bezoek in onze school en de juf vond dat we daar natuurlijk niet zo maar naar toe kunnen gaan. Dus maakten we een kroon met de staf van Sinterklaas.

We mochten vandaag ook tekeningen maken op het luchtbord en kleurplaten kleuren. 
De kleren van Sint en Piet26.11.2020

Deze morgen stond er een grote doos in onze klas? Wat zat daar in? We mochten eens raden: de kleuters dachten: een auto, snoepjes, speelgoed,... Maar nee hoor, het waren de kleren van Sint en Piet. We bekeken en bespraken de kleren: Sinterklaas draagt een mijter, een mantel en een staf. Hij heeft ook handschoenen en een hele mooie ring. Piet draagt een broek met felle kleuren, een hemd met felle kleuren en een pietenmuts. Niet onbelangrijk, hij heeft een een zware zak om al het speelgoed in te dragen.

Nadat we alles goed bekeken en gepast hadden, was het tijd om zelf eens goed na te denken. Wat hoort bij wie? Is dat nu van Sint of was het van Piet?

Ondertussen mochten we ook spelen met het huis van Sinterklaas, de picnicktafel en de stoomboot van Sint en Piet.

Op het einde van de dag moesten we nog iets heel belangrijks doen, namelijk ons schoentje zetten! Wortels en suikertjes voor het paard, 2 pintjes voor de pieten en een glaasje water voor Sint. Natuurlijk legden we er ook nog een brief bij. Hopelijk rijden ze vanavond onze school niet voorbij!


 
Drive-in cinema25.11.2020

Deze morgen speelden we samen met de juf ons spelletje met het uiltje en het doosje. Waaaw, wij konden het al heel goed hoor! Spelen jullie samen ook nog eens het spelletje?

Daarna mochten we met onze doos naar de drive-in cinema. Elke kleuter mocht in een doos gaan zitten en kreeg, zoals dat in de echte cinema gaat, een bekertje popcorn. Dat was lekker smullen!
Samen keken we naar zen aflevering van ‘Dag Sinterklaas’. Dat was een super leuke afsluiter van ons thema DOZEN want morgen gaan we van start met het thema Sinterklaas!

Hieronder vinden jullie ook nog een foto van de kinderen die eens mochten poseren in de doos👍🏻 
Dozendans en muziek met dozen!24.11.2020

Vandaag deden we geen stoelendans maar dozendans. Het principe is hetzelfde maar in plaats van op een stoel te gaan zitten, moesten we in een doos gaan staan! Benieuwd wie gewonnen heeft? Kijk maar eens goed naar de foto’s!
Met de volgende link kunnen jullie ook een filmpje bekijken van de dozendans:
https://www.youtube.com/watch?v=9h4PCd3GeNE

Daarna mochten we ook nog muziek maken met ronde kaasdozen en trommelstokjes. We konden ons volledig uitleven. Maar we moesten ook goed kijken naar Uil. We mochten niet zomaar trommelen. Als Uil te zien was, mochten we trommelen, was Uil weg, moest het muisstil zijn. We trommelden ook bepaalde eenvoudige ritmes. Niet makkelijk!


 
Wat zit er in de doos?23.11.2020

Vandaag moesten we eens goed kijken wat er in de doos zat. We konden maar een heel klein stukje zien en moesten raden wat het was: een hond, een eend, een tros bananen, een ballon, een muis of een badeendje. We mochten de prentjes op de juiste plaats kleven.

Daarna kregen we allemaal een doos en mochten de Uil na doen. Soms ging Uil voor zijn doos gaan staan, soms erachter. Maar soms ook er in of er op of er naast.
Juf maakte het nog een beetje moeilijker en toonde foto’s van Uil en de doos.

We maakten dan nog een lange rij met dozen en mochten in alle dozen stappen.

In namiddag oefenden we ons spelletje eens. De juf toonde een kaartje en we mochten het Uiltje op de juiste plaats zetten ten opzichte van het doosje.

We sloten de dag af met het Ding Dong huisje van Jules. Die had allerlei dozen meegebracht. Hij danste met een doos, hij maakte een toren, hij kwam piepen uit de doos, maakte een puzzel,...


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!