zoeken
   
Tellen met snoepjes en zo veel leuker!04.01.2021

Deze morgen was het eerst en vooral feest in onze klas. De eerste dag na de vakantie en al meteen een leuke! We vierden vandaag feest voor Anas want hij werd vandaag 3 jaar. We zongen en dansten en smulden van lekkere cake en sapjes. Anas was in zijn nopjes.

Daarna mochten we puzzelen bij juf Hyacinta of een telspel spelen met snoepjes. We mochten rollen met de dobbelsteen om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen dat het clowntje in de lucht gooide. We deden allemaal flink ons best om daarna snoepjes te proeven. Ahja, want al dat harde werk moet beloond worden he!

We hebben sinds vandaag ook een knipbak in de klas met het ‘Knipmannetje’. Hij moet helemaal gevuld worden met snippers. De kleuters zijn heel gemotiveerd en willen het mannetje zo snel mogelijk vullen.


 
Kerstslinger18.12.2020

Het was een rustige laatste dag voor de start van de kerstvakantie. We mochten een kerstslinger maken door te stempelen met een lepel. We maakten er een kleurrijke lichtjes slinger van.

Igor had voor iedereen een lekkere snoep mee om de kerstvakantie in te zetten. Dat was lekker smullen! Dankjewel hoor!

Geniet samen met jullie bubbel van een gezellig kerstfeest en een liefdevol nieuw jaar! Ik zie jullie met veel plezier terug in 2021!


 
Gezelligheid troef17.12.2020

We vonden deze morgen een pakje in de kring. Uil wilde heel graag een kerstfeestje organiseren en had een muzikale pak gemaakt.
Eerst mochten we eens flink ‘krullebollen’ om al onze spieren los te gooien. We deden vuurwerk na en onze armen en vingers spatten alle kanten op. Daarna werden we een vlammetje en dat vlammetje ging op en neer.

Nu waren onze spieren volledig los ons muzikale pak te openen. Juf zette een leuk kerstnummer op en daar gingen we. Als de muziek stopte, deden we 1 velletje van onze muzikale pak er af en dan speelden we een spelletje: wie zit onder het laken?, wie heeft de kerstbal?, waar zit Uil verstopt?,... Tot we bij het laatste velletje kwamen: de verrassing was groot toen de kleuters de lolly’s zagen!

Daarna was het tijd voor onze aperitief: chips en een beetje vruchtensap werden lekker gesmaakt, het was dan ook een heel gezellig moment!


 
Kleefdictee!16.12.2020

Vandaag stond er een kleefdictee op het programma. Wat houdt dat in? De kinderen krijgen een aantal figuurtjes om op te kleven. Vervolgens moeten ze goed luisteren en alles op de juiste plaats kleven. Verschillende opdrachten waren: kleef de blauwe bol in de boom. Kleef de kleine ster op de trui van het meisje,...
We deden het eigenlijk allemaal heel goed!👍🏻

Vandaag kregen we ook onze zelfgemaakte zak met ons cadeautje mee naar huis. Waarschijnlijk heeft jullie kindje toch al verklapt wat er in de zak zit en hebben jullie het versje ook al een paar keer horen waaien🙈. Maar het is dus nog een verrassing en jullie mogen niet piepeloeren in de zak😉
 
Kerstballen tellen15.12.2020

De kerstballen werden vandaag goed geteld. Eerst deden we dat eens met concreet materiaal. We telden en legden evenveel kerstballen. Daarna mochten we dat op papier doen met stickers. Goed kijken en tellen en daarna evenveel kerstballen vast kleven.
We mochten ook een kerstboom kleuren in het groen en daarna versieren met glitterkerstballen.

Vandaag hebben we er ook een ❤️ bij in de klas. Finne kwam namelijk op bezoek. Zij koos het symbooltje van het hartje en zal op 1 februari in onze klas komen spelen en leren. De kleuters zorgden goed voor haar en zijn super enthousiast dat we er een nieuw vriendje bij krijgen🤗


 
Zoek de andere helft van de kerstboom14.12.2020

Het was zoeken geblazen vandaag. De kleuters mochten de andere helft van de kerstboom zoeken. Daarna mochten ze deze op de juiste plaats kleven.
We versierden ook onze zak om ons cadeau in te stoppen. De versiering op de zak blijft nog even een verrassing, als jouw kindje dat al niet verklapte🙊


 
De projector, wat een pret!11.12.2020

Vandaag stond er een speciaal apparaat in de klas. Wat was dat? Ik toonde de kleuters eens wat ze allemaal konden doen. Maar zij vonden al heel snel zelf leuke dingen om ermee te doen. Terwijl het ene groepje zich mocht bezig houden met de projector, mocht een ander groepje raamversiering maken. Daarvoor mochten we stukjes zijdepapier scheuren en op een kerstbal, kerstboom of ster leggen. Juf plastificeerde die dan en nu handen die te blinken aan ons raam!

Wat de kleuters allemaal hebben uitgespookt met de projector kunnen jullie zien in volgend filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=A9Jkv2ByM30


 
Strepen-kerstboom10.12.2020

Vandaag mochten we nog eens schilderen. We moesten goed kijken en schilderen volgens een patroon op de strepen van de kerstboom. Donkergroen, lichtgroen, donkergroen, lichtgroen,... Daarna mochten we de ster schilderen in het geel en de pot in het bruin. Dat hebben we allemaal super goed gedaan!👍🏻


 
Sfeervolle lichtjes in de klas08.12.2020

Gisteren hadden we geen tijd om te kijken naar de lichtjes die de kleuters meenamen naar de klas.
Vandaag gelukkig wel want het was de moeite voor! We deden het grote licht in onze klas uit omdat het effect groter zou zijn van al die kleine lichtjes in onze klas!

Zoveel leuke verschillende lichtjes. We bekeken eens hoe ze aangaan, welke kleur ze hebben, of ze flikkeren en we speelden er zelf een paar spelletjes mee. We mochten onze tong eens uitsteken als juf met de zaklamp op ons scheen. Of we mochten dansen bij het witte licht maar bij het rode licht moesten we stokstijf blijven staan.
We keken ook eens naar het donker hoekje in de klas. Daar mogen we spelen met alle lichtjes. Wat een pret.

Daarna mochten we knippen op een lijn! Waaaw, wat kunnen de kleuters dit al goed! Sommige hadden nog een beetje hulp nodig. Waarom we op een lijn moesten knippen, blijft nog even geheim!


 
Kerstboom versieren07.12.2020

Het was vandaag een werkdag hoor! Wat hebben we flink gewerkt vandaag. Eerst en vooral mochten we deze morgen eens vertellen over de cadeautjes van Sinterklaas! Wat een leuke dingen allemaal!
Daarna was het de beurt een de kerstboom. De kleuters hadden natuurlijk al opgemerkt dat er een heuse boom in de kring in de kring stond. Maar wat moesten we daar nu mee doen?? Versieren natuurlijk! Met kerstballen, slingers en lichtjes. Het is een mooie boom geworden🎄

Daarna mochten we onze werkschorten aantrekken om te schilderen. Dat zal je wel zien op de foto’s. Wat wij juist aan het maken zijn, verklappen we nog niet hoor. Dat is een verrassing!

Verder hebben wij in de klas ook een ontdekbak met slingers en kerstballen. En er staat ook een kleine kerstboom in het poppenhuis. Die hebben de kleuters vandaag al mooi versierd👍🏻


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!