zoeken
   
R O O D25.01.2021

Vandaag was de rode dag. Eerst mochten we elkaar eens goed bekijken want iedereen had wel iets rood aan of iets rood bij. Daarna mocht Jules ook zijn rode kleren aantrekken.
We zochten rode voorwerpen in de klas om in onze rode hoepel te leggen. En de werker mocht ook het rode uiltje zoeken om aan ons bord uit te hangen.

We keken in het boek dat Olivia meebracht want daar stonden heel veel rode dingen in. Waaronder ook datgene dat wij zouden maken deze voormiddag. Namelijk een hartje. We mochten rode stukjes papier scheuren en op een hartje kleven. Daarna toverde de juf nog glitters op ons hartje.

We mochten met allerlei rode dingen spelen in de klas. En we mochten ook vissen. De eendjes moesten gesorteerd worden bij het juiste kleur.

Jack-Lewis bracht ook een boek mee. De Rode Bal., de juf vertelde ook dit verhaal.

Bedankt voor al die rode dingen vandaag! Op naar morgen want dan is het de gele dag!


 
Nieuw vriendje in onze klas22.01.2021

We kregen er deze week ook een nieuw vriendje bij onze klas. Dat is Jodey. Zij is Janneke maan in onze klas. Welkom Jodey!


 
Kijk eens wat ik al kan: weekoverzicht22.01.2021

Deze week deden we weer heel wat leuke dingen in de klas.

Maandag mochten we experimenteren met instrumenten. Zo leerden we welk geluid ze maken en hoe ze heten.
Daarna mochten we in groepjes bij de juf komen om geblinddoekt te luisteren naar een instrument. Daarna mochten we de blinddoek af doen en het instrument dat we hoorden, aanduiden op een blad door het bolletje in te kleuren met stift.

Dinsdag luisterden we naar het verhaal van ‘Kleine muis zoekt een huis’. We hadden dit verhaal vorige week en maandag ook al eens mogen beluisteren. We keken deze keer naar een filmpje over het verhaal. Erna kregen we prenten en deze prenten mochten we kleven in de juiste logische volgorde.

Woensdag mochten we muizen vangen. De opdracht was: ‘ vang elke muis door met een dopje door rond het muisje te stempelen.’

Donderdag maakten we enkele verzamelingen. Zo moesten we alle blauwe, rode, groene en gele voorwerpen in de juiste hoepel leggen. Daarna maakten we nog andere verzamelingen van het soort voorwerp. Alle verf bij elkaar, alle blokken bij elkaar,...

Vrijdag maakten we kennis met een aantal pictogrammen. Zo mochten we alle voorwerpen bij het juiste pictogram gaan leggen.


 
Dansen dansen en wat past niet in het rijtje?15.01.2021

Deze morgen zijn we begonnen met een dans. We mochten kijken op het grote scherm hoe het moest en daarna mochten we eens mee doen. Het is de grote pi pa peuterdans. Als jullie thuis ook eens willen shaken op de pi pa peuterdans dan kunnen jullie deze vinden op youtube.

Daarna moesten we eens goed kijken op een blad om te zien wat niet in het rijtje past. We mochten met een stift dan een cirkel trekken rond het foute figuurtje in de rij. Dat deden we natuurlijk samen met de juf.


 
Matrix met wilde dieren en kleuren14.01.2021

Vandaag stond er een matrix op het programma. Wat is dat? Dit is een kader waarin de kleuters een figuur in een bepaald kleur op de juiste plaats moeten leggen. Dat zal je wel zien op de foto’s. De kleuters moesten dus even heel goed nadenken. Maar dat werd achteraf al weer beloond met een snoepje🤗

Maar de concentratie was deze voormiddag van korte duur WANT het begon te sneeuwen❄️🌨. Natuurlijk moesten we even allemaal bij het raam gaan staan inclusief stoelen zodat iedereen eens op de eerste rij kon staan.

We speelden nog het cactus🌵 - bloem 🌸 spelletje in de kring en dan was het weeral tijd voor de middag. Deze namiddag speelden we in de hoekjes en mochten er sommige kindjes al eens bij mij komen om met stift over lijnen te tekenen.

Na de speeltijd, speelden we in de turnzaal met de gekleurde kisten die we van Sinterklaas kregen. Helaas heb ik hier geen foto’s van maar pret was verzekerd!


 
Kijk eens wat ik al kan13.01.2021

Maandag speelden we een spel met onze verschillende lichaamsdelen. We leerden ze benoemen en aanwijzen op een speelse manier. Daarna leerden we hoe we een kindje moeten tekenen. We mogen daarbij niks vergeten. We mochten allemaal eens bij de juf komen. Eerst tekenden we een kindje begeleid met de juf en daarna mochten we het eens helemaal alleen doen.

Dinsdag mochten we sorteren van klein naar groot. Dat deden we eerst met echte blokken en daarna eens op papier. Terwijl het ene groepje dit deed, mocht het andere groepje bij de juf luisteren naar een verhaal.

Woensdag deden we nog eens een krullebol activiteit. We maakten eerst alle bewegingen op muziek in de kring. Daarna mochten we in groepjes bij de juf komen. We zwaaiden met linten om de bewegingen te oefenen. En daarna mochten we leeuw maken op papier. We tekenden het hoofd van de leeuw door rondjes te draaien en we tekenden de manen van de leeuw door strepen de tekenen met beide handen.


 
Spelletjes08.01.2021

Om de week af te sluiten speelden we vandaag heel wat spelletjes rond ruimtelijk inzicht. Welke spelletjes kwamen aan bod?
- patroon volgen;
- figuren nabouwen in de ruimte;
- figuren op de juiste plaats leggen/zetten.
Prettig weekend! 
Alle kleuren van de regenboog07.01.2021

De kleurentest kwam vandaag aan bod. Hiervoor moesten de kleuters rollen met de dobbelsteen en het juiste kleur van snoepje nemen. En op de juiste plaats leggen. Achteraf mochten we natuurlijk een snoepje proeven.

Om de af af te sluiten deden de nog aan yoga om even tot rust te komen.


 
Bewegingsomloop in de turnzaal06.01.2021

In de turnzaal hadden de juffen een groot parcours klaargezet. Wij mochten daarop klimmer en klauteren. Zo konden de juffen ook eens zien wie dat al goed kan, wie durft en wie nog hulp nodig heeft. Tegelijkertijd mochten de kleuters ook fietsen. En dat konden de juffen ook eens observeren.

Na de speeltijd was het tijd om nog een aantal werkjes af te werken. Zo mochten er kindjes puzzelen, tellen en hun leeuw schilderen met waterverf.


 
Knipper de knipper de knip06.01.2021

Vandaag was KNIP-DAG! We mochten allemaal de manen van de leeuw en het gras van de lieveheersbeestjes knippen. En ook ons knipmannetje is al goed gevuld hoor. We knipten met een schaartje met een veer ( die zorgt ervoor dat het schaartje telkens terug automatisch opengaat) maar knipten ook al eens met een schaartje zonder veer.

We leerden vandaag ook een liedje over de winter en bibberden op de tonen van het liedje. Wat moeten we allemaal aan doen nu het toch wel koud is buiten?

Het is winter bibber, bibber
en ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!
Doe je jas aan bibber, bibber.
Zet je muts op bibber, bibber.
Doe je sjaal om bibber, bibber,
En je wanten ook!
Het is winter bibber, bibber,
En ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!