zoeken
   
Hoera! - Estelle 4 jaar!11.02.2021

Vandaag vierden we alweer feest in onze klas. Ook Estelle is zondag jarig en dat mochten we vandaag al vieren.
Estelle werd helemaal in de bloemetjes gezet. Zo mocht ook zij op de stoel gaan staan, werd er gezongen en gedanst en mocht ze 4 kaarsjes uitblazen.
Ze genoot met volle teugen van haar dagje.
Estelle trakteerde met chips en daar genoot iedereen ten volle van. Het werd opeens heel stil en alleen het gekraak van de chips in de mondjes was nog te horen.

Een fijne vierde verjaardag flinke meid! Geniet ervan!


 
Hoera! Nassym is 4 jaar! 09.02.2021

Nassym zal op zondag14 februari 4 jaar worden en dat hebben wij vandaag al gevierd in de klas. Hij kreeg zijn mooie kroon op het hoofd en we zongen en dansten speciaal voor Nassym.
Hij trakteerde in deze uitzonderlijke tijden met een bellenblazer.

Hij veranderde in een mooie clown en vond het helemaal top!

Gelukkige verjaardag lieve vriend! Maak er zondag een leuke dag van!

Donderdag is Estelle aan de beurt want zij zal op zondag ook 4 jaar worden, wat een toeval!


 
3 nieuwe vriendjes in onze klas! Welkom!05.02.2021

Welkom Finne, Nayana en Jodey!


 
Hoera! Olivia 3 jaar!🥳05.02.2021

Morgen is Olivia jarig! Wij vierden dat vandaag al in de klas!
We zongen en dansten en maakten een prachtig vuurwerk. Na al dat zingen mocht Olivia de kaarsjes op de taart uitblazen. En deed ze een wens.

Olivia trakteerde met lekkere yoghurt dat precies Minnie Mouse was. De kleuters smulden hun buikje rond.
Dankjewel voor het lekkere traktaat en maak er morgen een leuke dag van!


 
Alle kleuren van de regenboog 🌈 (week 2)05.02.2021

Wat hebben wij deze week allemaal gedaan?

Eerst en vooral kregen wij er deze week 2 nieuwe vriendjes bij. Namelijk Finne en Nayana. Ze zijn al goed geďntegreerd in de klas en werden heel goed opgevangen door de lieve vriendjes van de Uiltjesklas.

Dinsdag experimenteerden we met gekleurd water. We keken al eens naar een filmpje over hoe je water een kleurtje kan geven. Wij deden hetzelfde en voegden geel, blauw en rood crčpepapier toe aan water. Dat kleurde in blauw, geel en rood water. Daarna gingen we de kleuren eens gaan mengen. En wat hebben we geleerd?

ROOD + GEEL = ORANJE
GEEL + BLAUW = GROEN
BLAUW + ROOD = PAARS

We werkten woensdag heel hard aan ons kaartje voor de oma’s en opa’s. We rolden met de knikkers en knipten stukjes uit rood papier om op een hartje te kleven. We oefenden ook al eens ons versje voor de oma’s en opa’s.

Donderdag mochten we nog verder experimenteren met het gekleurde water. We mochten met een zuigpincet het gekleurde water mengen. Met nieuwe kleuren al gevolg. Ook hing Juf zakjes met verf aan het raam die wij mochten mengen en zo kwamen er ook andere kleuren in de zakjes.

Vrijdag vierden we feest voor Olivia want die is morgen jarig! Een dikke proficiat! (Zie volgende post). We mochten ook potloden schilderen. Maar de juf had de potloden al een kleurtje gegeven en wij mochten deze in hetzelfde kleur schilderen.

Volgende week gaan we nog verder met dit thema om te eindigen met een schitterend KLEURENFEEST!


 
Feest voor Louis: 4 jaar!29.01.2021

Ook vandaag vierden we feest in onze klas want Louis was jarig!
We zongen en dansten speciaal voor Louis. Hij was dan ook helemaal in zijn nopjes vandaag. En vond het super leuk eens in de kijker te staan.
We smulden van lekkere pudding! En mochten kiezen tussen chocolade of vanille pudding. MMM, het heeft gesmaakt.

Als kers op de taart werd Louis een echte clown. Gelukkige verjaardag vriend!


 
Alle kleuren van de 🌈29.01.2021

We deden vandaag eens gek en kwamen in alle kleuren van de regenboog.
We konden dan ook niet anders dan een regenboog schilderen. Zagen jullie al wat we knutselden? Het hangt allemaal aan ons raam te blinken. Letterlijk want we deden overal glitters op!

We luisterden ook naar het verhaal ‘Klein wit visje’. Die vond zijn mama niet meer. Gelukkig konden wij hem helpen om zijn mama te vinden want die heeft alle kleuren van de regenboog!

Fijn weekend en tot dinsdag want maandag is er geen school.

P.S: Vandaag vierden we ook feest maar dat kunnen jullie zien in de volgende post.


 
G R O E N28.01.2021

Vandaag was alles groen. Iedereen heeft weer zijn best gedaan want er waren vandaag opnieuw heel wat groene kindjes in de klas.

We mochten vandaag de groene lijn naar de kring volgen. We zochten groene kleren voor Jules, de groene uil om aan ons bord te hangen en iedereen mocht op zoek gaan naar groene dingen in onze klas.

We maakten vandaag een groene ballon met de knikkertechniek. We lieten de knikkers rollen door 3 verschillende soorten groene verf: licht groen, donker groen en appelblauwzeegroen. Zo werd onze ballon helemaal groen.

We luisterden ook naar het verhaal van ‘blauwtje en geeltje’. Vraag maar eens aan jouw kleuter wat er gebeurd als blauwtje en geeltje een knuffel geven aan elkaar.

Juf speelde ook eens blauwtje en geeltje met de vingers en als die elkaar een zoen geven, worden ze groen! Iedereen kreeg een groene neus!


 
B L A U W27.01.2021

De klas kleurde vandaag helemaal blauw. Er stond weer een nieuwe lijn op de grond in onze klas. Namelijk een blauwe. We mochten vandaag de blauwe lijn naar de kring volgen.

We bekeken iedereen weer eens goed. Want iedereen had iets blauw mee of aan. Super leuk! We trokken een groepsfoto en gingen in onze klas op zoek naar blauwe dingen. We legden al deze blauwe dingen in de blauwe hoepel. Jodey was onze werker vandaag dus zij zocht het blauwe uiltje en de blauwe t-shirt voor Jules.

Wat is meestal blauw als we kijken in de lucht? Wolken natuurlijk. Wij mochten vandaag schilderen op bubbelplastic en deze afdrukken op de wolk. Zo kregen we een blauwe wolk met donker blauwe verf en licht blauwe verf.

Morgen is de groene dag, ik kijk al uit naar al die groene kindjes!


 
G E E L26.01.2021

We kwamen vandaag de klas binnen en wat zagen we? Een gele lijn. Gisteren stapten we op de rode lijn, vandaag mochten we op de gele lijn stappen. Iedereen had iets mooi aan of bij in het geel. We bekeken elkaar eens goed en zochten gele voorwerpen in onze klas. Ook onze Jules kreeg iets geels om aan te trekken.

Wat is op en top geel? De ☀️ natuurlijk. Daarom maakten wij vandaag een gele zon. We mochten de aon schilderen met allerlei verschillende materialen. En de zonnestralen mochten we knippen op een lijn.

We luisterden naar een verhaal over een egeltje en een gele regenjas.

In de namiddag kregen we bezoek van Nayana. Zij kwam al eens meespelen in onze klas. Zij koos de 🍒 als symbooltje.

Op naar morgen want die zal ongetwijfeld heel blauw worden!


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!