zoeken
   
Alle kleuren van de regenboog07.01.2021

De kleurentest kwam vandaag aan bod. Hiervoor moesten de kleuters rollen met de dobbelsteen en het juiste kleur van snoepje nemen. En op de juiste plaats leggen. Achteraf mochten we natuurlijk een snoepje proeven.

Om de af af te sluiten deden de nog aan yoga om even tot rust te komen.


 
Bewegingsomloop in de turnzaal06.01.2021

In de turnzaal hadden de juffen een groot parcours klaargezet. Wij mochten daarop klimmer en klauteren. Zo konden de juffen ook eens zien wie dat al goed kan, wie durft en wie nog hulp nodig heeft. Tegelijkertijd mochten de kleuters ook fietsen. En dat konden de juffen ook eens observeren.

Na de speeltijd was het tijd om nog een aantal werkjes af te werken. Zo mochten er kindjes puzzelen, tellen en hun leeuw schilderen met waterverf.


 
Knipper de knipper de knip06.01.2021

Vandaag was KNIP-DAG! We mochten allemaal de manen van de leeuw en het gras van de lieveheersbeestjes knippen. En ook ons knipmannetje is al goed gevuld hoor. We knipten met een schaartje met een veer ( die zorgt ervoor dat het schaartje telkens terug automatisch opengaat) maar knipten ook al eens met een schaartje zonder veer.

We leerden vandaag ook een liedje over de winter en bibberden op de tonen van het liedje. Wat moeten we allemaal aan doen nu het toch wel koud is buiten?

Het is winter bibber, bibber
en ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!
Doe je jas aan bibber, bibber.
Zet je muts op bibber, bibber.
Doe je sjaal om bibber, bibber,
En je wanten ook!
Het is winter bibber, bibber,
En ik bibber, bibber, bibber.
Want buiten is het koud!


 
Tellen met snoepjes en zo veel leuker!04.01.2021

Deze morgen was het eerst en vooral feest in onze klas. De eerste dag na de vakantie en al meteen een leuke! We vierden vandaag feest voor Anas want hij werd vandaag 3 jaar. We zongen en dansten en smulden van lekkere cake en sapjes. Anas was in zijn nopjes.

Daarna mochten we puzzelen bij juf Hyacinta of een telspel spelen met snoepjes. We mochten rollen met de dobbelsteen om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen dat het clowntje in de lucht gooide. We deden allemaal flink ons best om daarna snoepjes te proeven. Ahja, want al dat harde werk moet beloond worden he!

We hebben sinds vandaag ook een knipbak in de klas met het ‘Knipmannetje’. Hij moet helemaal gevuld worden met snippers. De kleuters zijn heel gemotiveerd en willen het mannetje zo snel mogelijk vullen.


 
Kerstslinger18.12.2020

Het was een rustige laatste dag voor de start van de kerstvakantie. We mochten een kerstslinger maken door te stempelen met een lepel. We maakten er een kleurrijke lichtjes slinger van.

Igor had voor iedereen een lekkere snoep mee om de kerstvakantie in te zetten. Dat was lekker smullen! Dankjewel hoor!

Geniet samen met jullie bubbel van een gezellig kerstfeest en een liefdevol nieuw jaar! Ik zie jullie met veel plezier terug in 2021!


 
Gezelligheid troef17.12.2020

We vonden deze morgen een pakje in de kring. Uil wilde heel graag een kerstfeestje organiseren en had een muzikale pak gemaakt.
Eerst mochten we eens flink ‘krullebollen’ om al onze spieren los te gooien. We deden vuurwerk na en onze armen en vingers spatten alle kanten op. Daarna werden we een vlammetje en dat vlammetje ging op en neer.

Nu waren onze spieren volledig los ons muzikale pak te openen. Juf zette een leuk kerstnummer op en daar gingen we. Als de muziek stopte, deden we 1 velletje van onze muzikale pak er af en dan speelden we een spelletje: wie zit onder het laken?, wie heeft de kerstbal?, waar zit Uil verstopt?,... Tot we bij het laatste velletje kwamen: de verrassing was groot toen de kleuters de lolly’s zagen!

Daarna was het tijd voor onze aperitief: chips en een beetje vruchtensap werden lekker gesmaakt, het was dan ook een heel gezellig moment!


 
Kleefdictee!16.12.2020

Vandaag stond er een kleefdictee op het programma. Wat houdt dat in? De kinderen krijgen een aantal figuurtjes om op te kleven. Vervolgens moeten ze goed luisteren en alles op de juiste plaats kleven. Verschillende opdrachten waren: kleef de blauwe bol in de boom. Kleef de kleine ster op de trui van het meisje,...
We deden het eigenlijk allemaal heel goed!👍🏻

Vandaag kregen we ook onze zelfgemaakte zak met ons cadeautje mee naar huis. Waarschijnlijk heeft jullie kindje toch al verklapt wat er in de zak zit en hebben jullie het versje ook al een paar keer horen waaien🙈. Maar het is dus nog een verrassing en jullie mogen niet piepeloeren in de zak😉
 
Kerstballen tellen15.12.2020

De kerstballen werden vandaag goed geteld. Eerst deden we dat eens met concreet materiaal. We telden en legden evenveel kerstballen. Daarna mochten we dat op papier doen met stickers. Goed kijken en tellen en daarna evenveel kerstballen vast kleven.
We mochten ook een kerstboom kleuren in het groen en daarna versieren met glitterkerstballen.

Vandaag hebben we er ook een ❤️ bij in de klas. Finne kwam namelijk op bezoek. Zij koos het symbooltje van het hartje en zal op 1 februari in onze klas komen spelen en leren. De kleuters zorgden goed voor haar en zijn super enthousiast dat we er een nieuw vriendje bij krijgen🤗


 
Zoek de andere helft van de kerstboom14.12.2020

Het was zoeken geblazen vandaag. De kleuters mochten de andere helft van de kerstboom zoeken. Daarna mochten ze deze op de juiste plaats kleven.
We versierden ook onze zak om ons cadeau in te stoppen. De versiering op de zak blijft nog even een verrassing, als jouw kindje dat al niet verklapte🙊


 
De projector, wat een pret!11.12.2020

Vandaag stond er een speciaal apparaat in de klas. Wat was dat? Ik toonde de kleuters eens wat ze allemaal konden doen. Maar zij vonden al heel snel zelf leuke dingen om ermee te doen. Terwijl het ene groepje zich mocht bezig houden met de projector, mocht een ander groepje raamversiering maken. Daarvoor mochten we stukjes zijdepapier scheuren en op een kerstbal, kerstboom of ster leggen. Juf plastificeerde die dan en nu handen die te blinken aan ons raam!

Wat de kleuters allemaal hebben uitgespookt met de projector kunnen jullie zien in volgend filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=A9Jkv2ByM30


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!